Аз съм един от тези хора, с такава диагноза, без

...
Аз съм един от тези хора, с такава диагноза, без
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров един от тези фалшиви пациенти на Пирогов

Аз съм един от тези хора, с такава диагноза, без да са ми правили тави проучвания. Здравният министър Стойчо Кацаров персонално сподели в студиото на БТВ разпечатка на документите, които в " Пирогов " са отчели, че са му правили проучвания и му е сложена диагноза за чернодробна цироза. Кацаров съобщи, че е бил в " Пирогов " като пациент през ноември месец, а тези проучвания, които в никакъв случай не са му правени, са от интервала 21 - 24 януари. Тогава не съм бил в болница, отсече Стойчо Кацаров.

В този смисъл би могъл да бъде очевидец на прокуратурата, удостовери Кацаров.

Вчера шефът на " Пирогов " Асен Балтов бе отхвърлен от служба, откакто инспекцията откри нарушавания за над 1 млн. лева с изписани средства за лекуване по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна непълнота. Уволнението провокира редица реакции, най-вече отрицателни, а тази заран пироговци излязоха да стачкуват в поддръжка на някогашния шеф. Припомняме, че един от първите лекарски митинги през 2007 година бе още веднъж на пироговци и то против Асен Балтов.

Докладът на Здравната каса с откритите нарушавания е възложен както на Министерство на здравеопазването, по този начин и в прокуратурата. По думите на Стойчо Кацаров действието по освобождението на Асен Балтов е единствената допустима реакция от негова страна да един отчет с открити съществени нарушавания. Ситуацията е трагична, не можем да продължаваме да толерираме това, безапелационен бе той във връзка с корупцията, измамите и по едно и също време с това неглижирането на лекарското съсловие - " да има доста за едни и трохи за останалите ". Кацаров бе още по-категоричен, че отчетът на Здравната каса за нарушаванията несъмнено открива нарушаванията. Те са общо 400 и все по тези две диагнози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР