Аз съм един от основателите на тази кампания. Когато бях

...
Аз съм един от основателите на тази кампания. Когато бях
Коментари Харесай

Рашидов към политиците: Дайте пари за прекрасна реклама на България

" Аз съм един от създателите на тази акция. Когато бях министър на културата при мен пристигна една симпатична дама и сподели - желая да направя това. Погледнах я ехидно - по кое време ли у нас са се случвали сходни неща. 10 години минаха, публиката в този момент тук е друга. Десет години ние не желаеме да сме значима и разпознаваема страна, с 1300 годишна история ". 

 

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на форума на " Стандарт " " Бранд България. Докосни Чудесата ". 

Ето какво сподели още той:

 

Скоро бях в Париж, пущам тв приемника и виждам една турска реклама - страхотна. Толкова ли ние не можем да се популяризираме? Толкова ли е мъчно?

 

Толкова ли е мъчно да не приличаме на Майкъл Джексън, а Майкъл Джексън да желае да наподобява на Пешо?

 

Държава, цялостна с надарени хора, богата на просвета. Разгледах всички стратегии на изборите, културата отново отсъстваше. 

 

Хващам се за вашите думи, госпожо Бозукова. Делим туризма. Всичко е туризъм, само че лицето му е културата. Вземете една листовка за екскурзия в Париж. Всеки ден е разглеждане на културно-исторически забележителности. Същото е и в Барселона.

 

Затова доста е значима рекламата. Тя се прави с пари. Много е значимо да е приоритет. От всичко имаме потребност. Но духовността е доста значима.

Когато се случи земетресението в Хаити аз предложих да се направи огромен концерт, а с парите да подкрепим бедстващите. Видяхме в Хаити бездомни, страдащи, само че край огняовете пееха. Това крепеше човешкото в тях ", сподели още Вежди Рашидов.

 

Като министър се пробвах да направя нещо. 60 тракийски могили имаме, от тях са разкрити единствено няколко. Ако всяка година всяко държавно управление влагаше по 2 милиона лв., в този момент щяхме да имаме 15 прелестни могили като туристическа дестинация. 

 

С госпожа Бозукова седнахме да създадем петте туристически лъча на България. Тя се мъчи сама да направи този подвиг. Вярно е, че в този момент има повече поддръжка. 

 

Аз съм правил тракийска галерия за първи път в Лувъра. В тяхната Академия на науките направихме една лекция, тъй като те не познаваха траките. За тях Севт Трети бе по-скъп от златото, тъй като това е висока класа просвета.

 

Аз моля това начинание, за което Ви приветствам, госпожо Бозукова, да продължи. Трябва да приказваме по-нататък с политиците по какъв начин да създадем културата приоритет.

 

Помагайте всички, дайте пари да създадем прелестна реклама на България ", прикани Вежди Рашидов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР