Аз съм един от организаторите на протестите, свързани с преструктурирането

...
Аз съм един от организаторите на протестите, свързани с преструктурирането
Коментари Харесай

Михаил Миков: Ръководството на БСП често стъпва накриво

Аз съм един от уредниците на митингите, свързани с преструктурирането на лечебните заведения в Монтана, Враца и Видин. Това предложение е неуместно. На всички е ясно, че когато се приказва за преструктуриране, става въпрос за закриване. Лекарите също стачкуват поради ниските заплати. Кой е вманиачен да работи за 500 лв. на месец? Аз приканвам всички политически сили да се включат в митинга. Задължително би трябвало да се откри решение.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков. "Откакто влезе свободния пазар в опазването на здравето, някои лекари получават по 10 000 - 15 000 лв., а други взимат 500 лв.. Това е неприемливо. Щом е по този начин - напряко да закриваме опазване на здравето, обучение, обществени услуги в Северозападна България. Аз желая да се съблюдава Конституцията. Всеки българин има право на опазване на здравето. Щом пазарният модел не работи в тези райони, да се измисли някакъв различен модел. Хората не имат вяра на никой. Тях не ги интересува кой ще бъде определен за ръководител на Европейската комисия и за това няма да гласоподават. Не желаят и да слушат за демографски срив, преструктуриране и тн. Те желаят да живеят обикновено и да имат качеството опазване на здравето ", разкри Миков.

"Днес разбрах, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се е занимавало с тематиката, само че доста едва и с общи приказки. Определени персонажи от Българска социалистическа партия също вземат участие в тези игри. Ръководството на Българска социалистическа партия постоянно стъпва изкривено. Ето в този момент би трябвало ясно да се съобщи, че партията желае Конституцията да се съблюдава по тематиката за опазването на здравето ", безапелационен беше Миков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР