Аз съм един от най-заплашваните хора в COVID пандемията. Може

...
Аз съм един от най-заплашваните хора в COVID пандемията. Може
Коментари Харесай

Николай Витанов: Аз съм един от най-заплашваните хора в COVID пандемията

" Аз съм един от най-заплашваните хора в Коронавирус пандемията. Може би единствено Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев претърпяха повече нападки. Агресията към мен не беше единствено вербална, само че се стигна и към съответни дейности. Прободоха ми гума на автомобила и беше планувано да гръмне тъкмо, когато съм на автомагистралата ".

Това разкри искрено пред " България Днес " математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. Изказването му е във връзка признанията на негови сътрудници в борбата с Коронавирус, които споделиха, че са получавали закани.

" Не е прелестно, не е хубаво, само че в един миг като че ли привикнах на заканите. Факт е, че от дълго време не съм получавал, защото от 3 месеца оповестявам единствено хубави вести. Когато през есента се появи нов вид, евентуално още веднъж ще има закани, тъй като ще оповестявам неприятни вести. Това е моята прогноза. Не разбирам за какво хората нападат тези, които се пробват да им спасят живота ", разяснява пред " България през днешния ден " проф. Витанов.

По думите му рецесията с Омикрон е " прегазена ". " Чудесно е, че у нас този вид въобще не съумя да се развие, до момента в който в Западна Европа имаше даже второстепенен пик. Още не можем да приказваме за завършек на пандемията, само че Коронавирус към този момент ще се появява като сезонен грип, както свинския и птичия. Но хората ще имат опция да си изберат отбрана - медикаменти или ваксина. У нас се справихме чудесно, обстановката е спокойна и към този момент можем да се насладим на лятото. Заетостта на леглата в лечебните заведения е десетки пъти под оптималния потенциал. И продължава да спада ", добави математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР