Аз съм БСП – това беше слоганът на социалистите през

...
Аз съм БСП – това беше слоганът на социалистите през
Коментари Харесай

БСП да прави коалиция с ГЕРБ, така както Нинова изнасяше оръжия за Украйна

„ Аз съм Българска социалистическа партия ” – това беше слоганът на социалистите през 2016 година, когато събираха хилядите си деятели на Бузлуджа. Тогава Корнелия Нинова и Сергей Станишев един до друг вървяха със залепените стикери със слогана. Лидерът на ПЕС се махна от антуража на Нинова, както и съвсем всички изявени и ярки социалисти през последните 6 години.
Прочетете още
Така през 2022 година „ Аз съм Българска социалистическа партия ”,  може да бъде употребявано под друга форма от Нинова, тъй като наподобява ще остане сама в партията, а около нея ще са един куп безлични фигури, заемащи висши партийни и държавни постове.

Изключването на Явор Божанков е следващият образец за процеса на стопяването на кадровия капацитет на социалистите. Оказва се, че хората, с които Българска социалистическа партия би трябвало да „ покрие ” телевизионните студия са все по-малко готови, като даже не могат да се оправят с повтарянето на заучени изречения на обикновени въпроси.

Примерът е от през днешния ден, когато алената депутатка Вяра Емилова се озова в студиото на Нова Нюз. Сравнително неопитната социалистка толкоз се оплете в отговорите си,  че на моменти изглеждаше шизофренично.  Това е може би първият случай, в който водеща по телевизия задава един и същи въпрос най-малко 5 пъти с вярата да разбере какво желае да каже събеседникът му.

Въпросите бяха два с няколко нюанса – „ Защо няма да поддържа Българска социалистическа партия кабинета, препоръчан от проф. Габровски? ” и „ Може ли Българска социалистическа партия да взе участие в кабинет с ГЕРБ при третия мандат? ”.

„ Респект към личността на проф. Габровски, само че ние няма да го подкрепим, тъй като зад него прозира идеологията на ГЕРБ. Ние бяхме с тях за хартиената бюлетина, само че имаме разминаване в други позиции – оръжието за Украйна, да вземем за пример ”, сподели Емилова.

Водещата подсети, че вторият мандат е на Политическа партия, като Българска социалистическа партия към този момент имат решение да преговорят с тях за кабинет, само че имат и тук разминаваме още веднъж с позицията за оръжието за Украйна.

„ Ние имаме положителни връзки с Политическа партия по обществената политика ”, почна да разсъждава депутатката, прескачайки момента с оръжието за Украйна.

В последна сметка тя стартира да повтаря обичания отговор на Нинова, когато има въпрос, на който не желае пряк отговор.

„ Имаме решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия да не подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Ние сме длъжни да го изпълняваме. Няма по какъв начин да бъдем в коалиция с ГЕРБ, против който модел се борим, сподели Емилова.  На въпроса за третия мандат още веднъж Емилова сподели няколко разнообразни версии за възможното държание на Българска социалистическа партия.

„ Ако бъде връчен на Българска социалистическа партия, ние ще предложим държавно управление. Ще сме на масата на преговор с всички и ще водим диалози за политики ”, съобщи депутатката.  Попитана дали могат да се окажат в една коалиция с ГЕРБ, в случай че третият мандат отиде в друга партия.  Първоначално Емилова съобщи:

„ Не мога да кажа. Нека пристигна Коледа, дано мине Коледа – не мога да кажа, доста зависи. Има и други политически сили. Дайте малко време ”.

Явно осъзнавайки какво е споделила, тя още веднъж стартира да повтаря обичаната фраза на Нинова.

„ Няма по какъв начин да сме с ГЕРБ в коалиция, само че би трябвало и решение на Националния съвет, което ние сме длъжни да изпълняваме ”, обърка се още повече депутатката

Така изникна въпросът: дали тя не може каже, няма по какъв начин да е с ГЕРБ, или се чака решение на Националния съвет? Всъщност за всички е ясно,  че отговорът зависи само от Корнелия Нинова.  Когато вземе решението ще го изпрати през своя гумен печат- Националния съвет и оттова депутатите просто ще натиснат копчето. Така хем решението е еднолично, хем се размива груповата безнаказаност на „ висшия ” орган на социалистите.

Макар от изявлението на Вяра Емилова да не се разбра нищо от желанията на Българска социалистическа партия, то те прозират от държанието на социалистите заедно.

Нищо чудно Българска социалистическа партия да (не) ръководи с ГЕРБ, по този начин както Нинова като министър (не)изнасяше оръжия за Украйна. Въпреки че всички посочваха, че българско оръжие се употребява от украинската войска, Нинова гордо показваше документи, че непосредствено не е даден и един патрон… непосредствено.

Интервюто на Вяра Емилова пред Нова Нюз:



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР