Аз предложих и обявих, че мога да направя едно нещо,

...
Аз предложих и обявих, че мога да направя едно нещо,
Коментари Харесай

Шефът на Спешна помощ-София обяви промени, засягащи болните с коронавирус

Аз предложих и разгласих, че мога да направя едно нещо, с цел да понижим времето за банкет на пациенти с Коронавирус - ще инсталираме наши радиостанции във всички лечебни заведения с Коронавирус отделения и Коронавирус центъра.

Така няма да има потребност от пращането на имейли до лечебните заведения, а непосредствено ще има запитване за свободни кревати. Тези радиостанции ще бъдат сложени в приемните отделения на лечебните заведения. Това съобщи пред публицисти шефът на Центъра за Спешна здравна помощ в София доктор Георги Гелев, който през днешния ден участва на публична гала по връчването на ключовете за нови коли за спешна помощ за ЦСМП.

Тук към този момент ще би трябвало да има организация на лечебните заведения и дежурният в приемния център да знае какъв брой и какви кревати са свободни. Тази стъпка се постанова в този момент, тъй като преди нямаше подобен напън за хоспитализация на пациенти.

В момента Коронавирус леглата са 20% от общия брой в дадена болница. Могат да станат и 50%, могат да станат и 100%. Ситуацията се трансформира ежеминутно.

17 са новите коли за спешна помощ за София. Броят на парамедиците, които ще обслужват тези коли за спешна помощ и колите от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да е 34. Към момента имаме назначени 14 нови парамедици.

Продължаваме да набираме фрагменти и съм уверен, че до на следващия ден ще имаме нужния брой парамедици. Те ще работят единствено денем, тъй като тогава е доста по-тежко.

Обажданията са двойно повече от тези през нощта. Парамедиците ще обслужват единствено Коронавирус случаи и то по-леки. Само за през днешния ден сутринта 28 лекари и 10 коли за спешна помощ са дали отговор на 38 позвънявания и то единствено за София-град, изключвам региона. През деня работата е доста повече ", разкри доктор Гелев.

" Тази нощ сме обслужили 60 потвърдено заболели с COVID-19. От тях 18 души са приети в болница. Това прави 1/3. Определено времето за приемане на пациенти понижа с новите коли.

Правим всичко допустимо да обслужим всеки нуждаещ се, само че няма по какъв начин 60 коли за спешна помощ да кръжат из целия град и да блокират придвижването. Ситуацията е доста динамична и се трансформира всеки миг. Аз нямам информация някоя болница да е отказала банкет на пациент ", сподели още шефът на Спешна помощ - София
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР