Аз предложих и обявих, че мога да направя едно нещо,

...
Аз предложих и обявих, че мога да направя едно нещо,
Коментари Харесай

Шефът на Спешната помощ с предложение как по-бързо пациенти с COVID-19 да се хоспитализират

Аз предложих и разгласих, че мога да направя едно нещо, с цел да понижим времето за банкет на пациенти с Коронавирус - ще инсталираме наши радиостанции във всички лечебни заведения с Коронавирус отделения и Коронавирус центъра. Така няма да има потребност от пращането на имейли до лечебните заведения, а непосредствено ще има запитване за свободни кревати. Тези радиостанции ще бъдат сложени в приемните отделения на лечебните заведения. Тук към този момент ще би трябвало да има организация на лечебните заведения и дежурният в приемния център да знае какъв брой и какви кревати са свободни. Тази стъпка се постанова в този момент, тъй като преди нямаше подобен напън за хоспитализация на пациенти. В момента Коронавирус леглата са 20% от общия брой в дадена болница. Могат да станат и 50%, могат да станат и 100%. Ситуацията се проемня ежеминутно.
Това съобщи пред публицисти шефът на Центъра за в София доктор, който през днешния ден участва на публична гала по връчването на ключовете за 17 нови коли за спешна помощ за ЦСМП.
 Костадин Ангелов: Екипите за незабавна помощ в София се усилват с 50% Костадин Ангелов: Екипите за незабавна помощ в София се усилват с 50%
Решихме взаимно с министър Терзийски по предписание на премиера да се обезпечат в допълнение коли. 25 коли на жандармерията и пожарна...
" Тази нощ сме обслужили 60 потвърдено заболели с Коронавирус. От тях 18 души са приети в болница. Това прави 1/3. Определено времето за приемане на пациенти понижа с новите коли. Правим всичко допустимо да обслужим всеки нуждаещ се, само че няма по какъв начин 60 коли за спешна помощ да кръжат из целия град и да блокират придвижването. Ситуацията е доста динамична и се проемня всеки миг. Аз нямам информация някоя болница да е отказала банкет на пациент ", сподели още шефът на Спешна помощ - София.
Що се отнася до положението на личния състав и изискванията, в които работят незабавните медици:
" 17 са новите коли за спешна помощ за София. Броят на парамедиците, които ще обслужват тези коли за спешна помощ и колите от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да е 34. Към момента имаме назначени 14 нови парамедици. Продължаваме да набираме фрагменти и съм уверен, че до на следващия ден ще имаме нужния брой парамедици. Те ще работят единствено денем, тъй като тогава е доста по-тежко. Обажданията са двойно повече от тези през нощта. Парамедиците ще обслужват единствено Коронавирус случаи и то по-леки. Само за през днешния ден сутринта 28 лекари и 10 коли за спешна помощ са дали отговор на 38 позвънявания и то единствено за София-град, изключвам региона. През деня работата е доста повече ", разкри доктор Гелев.
В същото време здравният министър изясни, че ще се реорганизират няколко лечебни заведения в София, с цел да се обезпечат още към 200 кревати за пациенти с COVID-19.
 Д-р Маджаров: Спешната помощ би трябвало всяка заран да рапортува за отказани хоспитализации и да има санкции Д-р Маджаров: Спешната помощ би трябвало всяка заран да рапортува за отказани хоспитализации и да има санкции
Сам човек нищо не може да направи, той е безпомощен против системата. Затова споделям, че системата би трябвало да се промени оптимално бързо....
Ще се разкриват структури с до 200 кревати за пациенти с COVID-19 в Окръжна болница, " София Мед ", " Токуда ", Александровска, " Пирогов " и Военномедицинска болница.
В Окръжна болница ще бъдат затворени последните етажи от вътрешното поделение. Същото ще стане и в " Токуда ". В Александровска болница ще се затворят клиниките по кожни лечебни заведения. В " Свети Иван Рилски " клиниката по ревматология ще бъде преместена и там също ще бъдат разкрити още кревати, разясни проф. Ангелов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР