Аз преди време казах нещо, което беше прието с насмешка

...
Аз преди време казах нещо, което беше прието с насмешка
Коментари Харесай

Делото „Баневи срещу България” влиза приоритетно в съда в Страсбург

Аз преди време споделих нещо, което беше признато с подигравка от някои ваши сътрудници, че сем. Баневи ще осъдят България в Страсбург, и това е на път да се случи. Това сподели пред публицисти в спецсъда юристът на Николай Банев Христо Ботев, представен от БГНЕС.

„ Делото е минало през първата фаза, т.е. признато е за разглеждане и е даден период на страните вероятно да реализират съглашение, което изрично няма по какъв начин да се случи нито от наша страна, допускам нито и от страна на прокуратура. Така, че делото си влиза всъщност в Страсбург с едни доста съществено разказани нарушавания от страна на прокуратурата и на съда, като стартираме с първичните арести, като даже са включени изявления на сегашния основен прокурор, които нарушават презумпцията за невиновност във връзка с тоя случай, на прокурорите по делото и така нататък ”, съобщи той. Ботев сподели, че делото е за нарушение на човешките права пред Европейския съд за отбрана правата на индивида, и се води води от друга българска адвокатска фирма. 

„ Относно делото в Страсбург, делото стартира на 21 юли 2020 година като е с гриф „ предпочитано ”, заради извънредно многото груби нарушавания, позволени от българската прокуратура и българския съд ”, уточни тя. Банева добави, че до края на месец септември българската страна ще би трябвало да даде отговор на няколко въпроса. „ Естествено точка първа е безусловно неразумния дълъг период на задържане, който все още за моят брачен партньор е към този момент 22 месеца, съвсем 2 години ”, добави Евгения Банева. 

„ Още един иск сме завели, към този момент по вътрешното право, по Закона за отговорност на страната и общините за вреди, и този иск е в Софийски градски съд на стойност 10 млн. лева ”, изясни тя. На въпроса на какъв стадий е това дело, Банева посочи: " На стадий, чакаме съдът да насрочи дата ". 

По делото, което се води в спецсъда, Николай, Евгения и Мария Баневи са упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група (ръководена от Николай Банев), основана за данъчни закононарушения, пране на пари и длъжностни присвоявания. Евгения Банева е упрекната като помощник на брачна половинка си. Майката на Банев - Мария, ще дава отговор пред съда за присъединяване в проведена незаконна група.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР