Аз познавам Доналд Тръмп от годините, когато фалира за първи

...
Аз познавам Доналд Тръмп от годините, когато фалира за първи
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на КРИБ разкри защо БРАИТ не може да стане работодателска организация

Аз познавам Доналд Тръмп от годините, когато банкрутира за първи път. После възкръсна като птицата Феникс и по-късно банкрутира повторно. Съгласен съм, че той е добър предприемач, само че съгласно мен той не е подобаващ президент за страна като България. Него го интересува само Америка. Балканите са последното място, за което гое е грижа. америка въпреки всичко е един локомотив на международната стопанска система и за мен политиката на демократите е доста по-подходяща за България.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов във връзка водещата международна вест - президентските избори в Съединени американски щати. Той разяснява и горещите вътрешни тематики за бюджета и ограниченията на държавното управление за справяне с коронакризата.

"Бюджетът е еманацията на всяка една държавна политика. Този бюджет е единственият подобаващ сега. Може би още малко трябваше да бъде разхлабен колана и разходната част да бъде по-голяма. Виждаме какво става - дневно има към този момент по над 4 000 инфектирани. Бизнесът сега се опасява и не знае какво го чака. Мерките на държавното управление са подобаващи и положителни. В КРИБ преглеждаме ограниченията като цялост, тъй като всеки един бизнес има потребност от друго подкрепяне и това е повода да желаяме от министър Сачева да продължи мярката 60/40 до края на месец юни следващата година, тъй като туризмът едвам тогава ще стартира да се развива. Разбрах, че към този момент се работи по това наше предложение ", разкри Иванов.

"За мен разноските в бюджета са малко. Виждате какво се случва - няма коли за спешна помощ, няма личен състав, за мен доброволците също би трябвало да бъдат възмездени. Щеше да е хубаво, в случай че министърът на финансите беше взел още по-голям заем, тъй като с тези лихви ще върнем по-малко, в сравнение с ще вземем. Много от нещата, които предложихме като ограничения, бяха признати от Министерството на стопанската система. Искам да благодаря на министъра, тъй като с него се работи доста добре и ползотворно, вслушва се в гласа на бизнеса. Оказваме голям напън и в частта за електронното опазване на здравето. Там би трябвало към този момент да сме си научили уроците и това електронно опазване на здравето да се случи ", безапелационен бе той.

"Нашата днешна позиция за БРАИТ идва след позицията на АИКБ и БСК, които ние изцяло поддържаме. В КРИБ се разровихме за още причини против настояването на БРАИТ да стане национално представителна работодателска организация и намерихме такива. Не може една организация, която съществува от година и е записана като социална, да става работодателска организация. Обществените организации не заплащат налози и имат още редица привилегии. Ние сме се отказали от тях и сме работодателска организация. Има комисия, която ще реши за БРАИТ, и аз съм сигурен, че тя няма да се поддаде на натиска. Не може да се споделя - ние сме клъстъри и желаеме да сме работодателска организация. Ще сезираме ОЛАФ да се види по какъв начин преди години са употребени редица средства за семинарчета, конференции. Все отново в тази ситуация приказваме за усвояването на едни 50 милиарда и е доста елементарно някои от нищото да желаят да се включат и да станат работодателска организация, с цел да могат да се включат в разпределението на тези средства ", съобщи Евгений Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР