Аз повече приемам като оперативна тази среща. Получих лични поздравления

...
Аз повече приемам като оперативна тази среща. Получих лични поздравления
Коментари Харесай

Борисов след срещата в Брюксел: България показа на всички как трябва да бъде решен въпросът с мигрантите, казаха ни Браво!

Аз повече одобрявам като оперативна тази среща. Получих персонални поздравления от Макрон, от Конте и от Ципрас по тази причина, че по този начин издигната като структура тематиката "Миграция " може да бъде решена и то за малко време. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти след минисрещата на върха на Европейския съюз за миграцията.

България сподели на всички по какъв начин би трябвало да бъде решен въпросът и те ни споделиха "Браво! ". Трябва да продължи финансирането за страните на първа линия, с цел да могат 100 % да подсигуряват, че няма да мине миграционна вълна при тях. Възложихме на Жан-Клод Юнкер да ревизира от кое място могат да се обезпечат тези пари. Трябва да се възползваме от страните с положителни исторически връзки с страни от Африка, да се създадат гъвкави съглашения за сигурност. Във външните центрове би трябвало да има освен здравна и просветителна помощ, само че и юридическа, с цел да знаят тези хора, че там няма да бъдат посрещнати както желаят, съобщи Борисов.
12
За съглашението с Турция, и Холандия и Белгия, доста от страните ме поддържаха. С Ципрас говорихме дружно с Макрон за бъдещето на Македония и Албания. Надявам се да е чул нашите причини. На 4 юли ще сме дружно в Солун и на другия ден ще се срещнем с Ципрас в София с китайския министър председател. Аз опазих и Западните Балкани, когато приказвах за Европа, а освен за Европейския съюз, сподели още Борисов.

В общи линии няма го този напън, какъвто имаше през 2015 година, само че тъй като има огромна сензитивност по тематиката, по тази причина се вършат и тези срещи. Не е правилно по този начин да се приказва, съобщи той към рецензиите на опозицията. Да не плашат хората толкоз, уточни министър председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР