Аз посочих, че между България и Македония има напрежение, а

...
Аз посочих, че между България и Македония има напрежение, а
Коментари Харесай

Плевнелиев: Аз посочих проблемите между България и Македония

Аз показах, че сред България и Македония има напрежение, а за бъде реши един проблем, би трябвало да бъде посочен. Голяма крачка напред е подписването на контракта за добросъседство сред България и Македония на 1 август.

Това разгласи президентът на България сред 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев по бТВ. Той сподели, че напълно умишлено като държавен глава пет години не е посетил прилежащата страна.

През 2012 година Плевнелив е споделил на еврокомисаря по разширение, че отчетът на Европейската комисия за напредъка на Македония не е правилен. В първите години ни беше доста мъчно, трябваше да се обясняваме пред сътрудниците ни в Европейски Съюз.

Много е хубаво, че подписахме контракт за добросъседство, значимо е да се извършва, сподели още Плевнелиев. 

Относно новият орган за битка с корупцията Плевнелиев счита, че не е работа на президента да показва състава на тази комисия, тъй като президентът е висша представителна, само че не изпълнителна власт. Той поучава президента Румен Радев да наложи несъгласие на измененията в закона за правосъдната власт и Наказателно процесуалния кодекс.

По думите му има промени, които опонират на конституцията. За образец той даде прехвърлянето на извънредно значими каузи към така наречен Специализиран съд, който е дал противоречиви резултати.

Относно мегаделото „ КТБ ” Росен Плевнелиев счита, че като президент е направил нужното, с цел да не се стигне до огромна банкова рецесия. Според него е значимо да се отворят „ досиетата КТБ ”, съгласно него стенограмите на правят работа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР