Аз подкрепям създаването на Държавна петролна компания, но дали някой

...
Аз подкрепям създаването на Държавна петролна компания, но дали някой
Коментари Харесай

Доц. Минчо Христов: Дали държавните бензиностанции не се създават, за да ги приватизира някой?

Аз поддържам основаването на Държавна петролна компания, само че дали някой не желае да сътвори тази верига от държавни бензиностанции, с цел да я приватизира след това? Като виждам по какъв начин работи нашето държавно управление, не бих изключил да има и такива мисли. Това споделя за " Фрог нюз " някогашният народен представител доцент Минчо Христов.

За мен е най-важно сега не да баламосват хората с тези измислени инспекции на Комисията за защита на конкуренцията. През последните години бяха извършени пет-шест инспекции за съществуване на картел на горивата, само че всички бяха негативни. И не съумяха да потвърдят очевадното, че картел има и надценката към сегашния миг е най-малко 60 стотинки А даже и да го докажеха, глобата е смешна. Бензиностанциите я избиват с половин час работа.

Така че наложително би трябвало да се вкара наказателна отговорност за картел, както е в естествените европейски страни. И се удивлявам, за какво опозицията мълчи по тези въпроси. Защо не се предлага наказателна отговорност, която би решила казуса с грабежа в горивата, в телефонните централи, аптеките, огромните търговски вериги, където има картелни съглашения? За страдание българската стопанска система е картелирана в главните си сегменти, които удрят челно потребителя, изясни специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР