Аз отвоювах от Вълка чистотата в София. Станишев с Вълка

...
Аз отвоювах от Вълка чистотата в София. Станишев с Вълка
Коментари Харесай

Цитат на деня: Станишев с Вълка ми правиха кризите с боклука, сега София е по-чиста от Берлин

Аз отвоювах от Вълка чистотата в София. Станишев с Вълка ми вършиха рецесиите с боклука. От както сме ние, от 10 години София е по-чиста от Берлин. Направете разлики и съпоставяне.

С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява както идните локални избори, по този начин и публичната поръчка за почистването на столицата. Вчера се разбра, че 10 компании и консорциуми са подали предложения да чистят София, като огромна част от тях са същите, които през последните години събират отпадъците в града. Търгът е за 435 млн. лева, а в някои от регионите към този момент се знае, че няма да има конкуренция, защото има по един претендент.

От подадените предложения се вижда, че консорциуми, в които влизат компании към " Титан " и братята Кирил и Георги Домусчиеви, наподобява ще продължат да държат почистването в основни региони в столицата. Споменатият от Борисов Румен Гайтански, прочут като Вълка, също е подал публична оферта. В момента сдруженията му нямат публични контракти с общината, само че в този момент работят като отдават техника чартърен. С две свои компании Гайтански кандидатства за обслужването на 11 от 24-те столични региона.

Гайтански беше главен състезател в чистенето на София по времето, когато Бойко Борисов беше кмет на София. Тогава актуалният министър председател беше споделил, че е заварил две концесии, които по думите му били " непоносимо направени с един Румен Гайтански-Вълка ". " Струваше ми големи старания, само че Гайтански към този момент го няма в боклука на София ", сподели още Борисов в първия си мандат отпред на столицата.

По информация на " Капитал " сега компании на Гайтански вземат участие в сметопочистването на доста други градове, а от няколко години поетапно и тихомълком се завръщат и в столицата, даже като сътрудници на общинската компания " Чистота-Искър ", което е коствало работата на шефа на сдружението.

Освен това, в средата на тази година държавната Българска банка за развиване (ББР), която се ръководи от един от съоснователите на ГЕРБ Стоян Мавродиев, направи основаното в края на предходната година свързваното с Гайтански сдружение " Роудуей кънстракшънс " най-големия клиент на банката със заем от 148.5 млн. лева Заемът съставлява над 10% от целия фирмен фирмен портфейл в салдото на банката, който към края на март 2019 година е 1.16 милиарда лева Обявената цел за тегленето на заема е покупка на друга, следена от Гайтански, дребна районна пътностроителна компания. Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР