Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет,

...
Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет,
Коментари Харесай

Борисов проговори за кабинета на ГЕРБ: По-подготвен от мен няма, но ще предложа друг премиер

Аз няма да съм претендент за министър председател в новия кабинет, който ще бъде препоръчан от ГЕРБ, ще бъде препоръчан различен претендент, съобщи във Велико Търново в отговор на въпрос на БНР Бойко Борисов. Той обаче не разкри кого ще предложи партията за министър-председател, а единствено посочи, че това няма да е вицепремиерът Томислав Дончев.

ГЕРБ ще подходи отговорно към съставянето на ново държавно управление поради гласоподавателите, подкрепили партията, съобщи Бойко Борисов по-рано на днешното държавно съвещание, като прикани и другите да постъпят отговорно.

„ Нека всички да подходят по този начин отговорно – има по Конституцията ред и метод, по който се работи. Когато получим мандата като първа политическа мощ, най-отговорно ще се отнесем към него. От там нататък, откакто преценяват другите партии дали ще ни поддържат, или не, има парламентарен метод за деяние “.

Премиерът изрично съобщи, че няма боязън от служебно държавно управление.

„ Този въпрос значи за тези, които го задават, че те се опасяват за демокрацията. Защото едно служебно държавно управление има ролята да направи почтени избори ".

„ Тези, които задават въпроса дали ни е боязън от служебно държавно управление, самите те се опасяват от демокрацията “.

В коментар за имунизациите против ковид Борисов съобщи, че има кой да се произнесе дали другите ограничавания върху използването им съставляват комерсиална война. Премиерът добави, че това може да попречи на имунизационния проект у нас.

„ Една по една имунизациите биват опорочавани. Хората се плашат, за две от тях споделят, че има риск – „ Джонсън и Джонсън “, стопираха договорите за Европейски Съюз. Това може до някъде да ни попречи на имунизационния проект, само че най-малко към този момент с „ Пфайзер “, хората са спокойни с нея, оптимално да се слага и нека всичко да е наред, тъй като към този момент се приказва за френски вариант, доста рисков “.

Правителството организира през днешния ден последното си постоянно съвещание преди да подаде оставка пред новия парламент. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ ще заседава в оставка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР