Аз няма да бъда рок звезда. Аз ще бъда легенда.

...
Аз няма да бъда рок звезда. Аз ще бъда легенда.
Коментари Харесай

30 години без рок звездата рок звезда Фреди Меркюри

" Аз няма да бъда рок звезда. Аз ще бъда легенда ". Това са думи на един от най-великите музиканти - фронтменът на Queen Фреди Меркюри. И те в действителност се сбъдват.

На 24 ноември 1991 година той си отиде от този свят, само че музиката, която ни остави ще живее постоянно.

През 1990 година Фреди Меркюри прави своята последна обществена изява, когато се причислява към останалата част на групата за приемане на премията " Brit Awards " за извънреден принос към английската музика.

Само два месеца преди гибелта си, Меркюри записва огромния шлагер " Шоуто би трябвало да продължи”. Песента е доста сложна, а положението му е към този момент сериозно. Затова Брайън Мей предлага той да запише вокалите. Фреди обаче отхвърля, влиза в студиото и го прави съвършено от първия път.

На 23 ноември 1991 година Фреди прави изказване:

" Поради големия напън на медиите през последните две седмици желая да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за правилно да вардя в загадка информацията до момента поради околните ми. Но пристигна моментът моите другари и почитатели по целия свят да научат истината. Надявам се, че всички ще поддържат мен, моите лекари и всички останали по света, които се борят против това извънредно заболяване. "

Фреди умира от бронхиална пневмония, зародила от затруднения в резултат на СПИН. Той е единствено на 45 години. Завещава част от благосъстоянието и дома си в Лондон на дългогодишната си другарка Мери Остин, до през днешния ден нейна благосъстоятелност. Останалия дял оставя на сестра си и на част от домашния си личен състав.

За да почетат паметта на именития артист през април 1992 година на стадиона Уембли се провежда концерт в негова чест пред 72 000 души, като в него вземат присъединяване международни звезди. Концертът е включен в книгата на Гинес като " Най-големият бенефисен концерт за рок звезда ". Наблюдаван е по малкия екран от над 1,2 милиарда фенове по целия свят и са извоювани над 20 млн. лири, дарени за щедрост към СПИН фондации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР