Аз нося моралната отговорност за изтичането на отговорите на матурите,

...
Аз нося моралната отговорност за изтичането на отговорите на матурите,
Коментари Харесай

Сръбският Матурагейт. Има оставка, няма оставка

Аз нося моралната отговорност за приключването на отговорите на матурите, сподели сръбският образован министър Младен Шарчевич пред радиото от страната си Б92.

Ръководителят на просветителното ведомство в Белград е декларирал, че е подал оставката си пред президента на балканската страна Александър Вучич. "Молбата ми за освобождение от служба обаче не бе подписана ", е показал министърът.

На въпрос за какво е адресирал документа до президента, а не до премиера Ана Бърнабич - Шарчевич е дал отговор, че е бил назначен от Вучич, когато сегашният президент е бил министър-председател.

"Аз получих поддръжка на господин Вуичи за започването и осъществяването на радикална промяна в просветителната система ", е добавил министърът.

Както към този момент писахме, Матурагейт е избухнал през вчерашния ден в западната ни съседка. Служители от министерството на образованието са продали верните отговори на тестванията по няколко предмета. Заради това част от зрелостните са били пренасрочени, а днешните матури са били извършени при драконовски ограничения за сигурност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР