Аз не зная откъде точно идва (натискът за отстраняване на

...
Аз не зная откъде точно идва (натискът за отстраняване на
Коментари Харесай

Цитат на деня: Натискът над БНР идва от много силна паралелна властова структура

" Аз не зная от кое място тъкмо идва (натискът за премахване на Силвия Великова – бел.ред.), само че зная, че това е една властова конструкция, може би, или една паралелна конструкция, може би, която е доста мощна ".

Това разяснява в предаването на 12+3 по " Хоризонт " досегашният шеф на програмата на БНР Ивайло Савов. Савов беше небрежно пенсиониран, малко преди опита за събаряне от ефир на дългогодишния водещ и правосъден кореспондент Силвия Великова. " Хората извън може би не знаеха какво ще се случи и по тази причина си разрешиха да упражнят този колосален напън по отношение на генералния шеф ", е мнението на Савов.

" Аз считам, че бе извършен невиждан напън върху един законно определен шеф на БНР ", съобщи Савов. Той описа, че е имал персонални диалози с генералния шеф на държавното радио Светослав Костов точно за свалянето на Великова и като водещ и от отразяването на ресора ѝ. Било му връчено и писмо от Управителния съвет на БНР за изпращане на Великова в Стара Загора, в което било написано, че е желателно това да се случи сред 11 и 13 септември. По думите му и в персоналните му диалози с генералния шеф на БНР няколко пъти е споменавано, че Великова не би трябвало да участва в ефира на 13 септември. " Трябваше да се откри някакъв административен трик това да се случи. Аргументът беше, че по този начин би трябвало, че се основава напрежение във връзка с радиото, във връзка с него (Светослав Костов – бел.ред.) персонално, добави Савов.

Той няколко пъти загатна, че става въпрос за " мощен напън " и " колосален напън " и изясни, че питал, не е получил отговор от кое място идва той. По-рано пред " Офнюз " Савов разяснява, че натискът над радиото не е политически.

Междувременно през днешния ден редколегията на програмата на " Хоризонт " се среща с членовете на Съвета за електронни медии в опит за изясняване на аргументите за рецесията в държавното радио. Повече за срещата вижте тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР