Аз не знам дали съм убивал човек, каза косовският премиер

...
Аз не знам дали съм убивал човек, каза косовският премиер
Коментари Харесай

Косовският премиер: Не знам да съм убивал човек

Аз не знам дали съм убивал човек, сподели косовският министър председател Рамуш Харадинай, съобщи сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Прищина през днешния ден даде обстойно изявление пред телевизия в родината си. На въпрос дали е убивал човек той отговори: Не знам. Може и да съм. Войната си е война.

Харадинай съобщи, че Международният арбитражен съд за някогашна Югославия го е оневинил. "И двата процеса в Хага, които се водиха против мен (2007-2008 година и 2008-2012 г.), потвърдиха моята непорочност. Обвиненията в убийства, изнасилвания и репресии против албанско, сръбско и ромско население не устояха пред магистратите в административната столица на Холандия ", сподели някогашният пълководец от считаната от някои за терористична организация Армия за избавление на Косово.

Премиерът се спря и върху връзките сред управляващите в Прищина и сръбското малцинство. "Аз почитам всички народи и религии. Сърбите не са изключение. Аз им благопожелавам и Великден, и Рождество Христово, и всеки по-голям празник, макар че съм роден в мюсюлманско семейство, сподели още той. Ние от време на време със сърбите имаме разнообразни гледни точки и това аз го схващам като нещо безусловно обикновено ", разяснява още Харадинай.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР