Аз не виждам в момента основание да внасям моите предложения

...
Аз не виждам в момента основание да внасям моите предложения
Коментари Харесай

Румен Радев: Предложения за промяна в Конституцията ще внеса след избори, когато НС си върне легитимността

Аз не виждам сега съображение да импортирам моите оферти за смяна в Конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие още веднъж легитимност, т.е. след избори и може съответно да прегледа тези оферти.
Това съобщи президента Румен Радев пред публицисти след визитата си в Българската академия на науките.

На въпрос дали е имал проблем с Корнелия Нинова Румен Радев съобщи изрично, че в никакъв случай не е свалял доверието си към нея и напъните й да построи мощна съпротива, която е гаранция да не залинее демокрацията у нас.

Относно изказванието на към този момент някогашния шеф на кабинета на президента Калоян Методиев, че са имали различия по конституционните промени Радев съобщи, че всеки в президенството спомага за реализацията на политиката на президента. " Що се отнася до конституционните промени и това, че те би трябвало да бъдат обсъждани с партии - виждате по какъв начин най-голямата партия, максимален и човешки и административен запас, какво направи? Внесе недоносче-подигравка към правото в България с предлагането си за нова конституция. Аз избрах различен метод. Моя път е първо диалог с академичната общественост за идентифициране на проблемите, това си е научна област, диалог с неправителствени организации и жители, което направих обществено, пред вашите камери, по какъв начин вижда обществото тези промени. Разговори с специалисти, диалози с всички институции и на идващия стадий бяха планувани диалози с политическите партии, с цел да може това, което импортирам да може да мине през Парламента. Стигнахме един различен стадий в публично развиване заради митингите и заради цялостното привършване на доверие в този парламент. Аз не виждам сега съображение да импортирам моите оферти за смяна в Конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие още веднъж легитимност, т.е. след избори и може съответно да прегледа тези оферти. "

Аз импортирам задоволително ясни, подробни и аргументирани претекстове за несъгласие. От парламентарната естрада се декларира, че тези претекстове даже няма да се гледат, а непосредствено ще се отхвърля ветото. Това аз назовавам липса на разговор.

На въпрос дали ще се кандидатира за втори мандат Радев отговори: „ Много време има, всеки ден е значим. България е към този момент в рецесия – политическа, обществена, здравна и икономическа. Но най-голямата рецесия е управническата. Това е рецесия на ръководство, което е изчерпано и от към доверие и откъм запас.

На това би трябвало да се постави по-скоро край, а това може да стане с незабавни, почтени и транспарантни избори и спор за политиката с цел да бъде построено транспарантно, почтено и отговорно ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР