Аз не виждам към момента големи шансове да има правителство.

...
Аз не виждам към момента големи шансове да има правителство.
Коментари Харесай

Биков: КС каза, че предишният председател на КЕВР не е напускал поста си

" Аз не виждам все още огромни шансове да има държавно управление. Държането на мандата поради КЕВР 4 седмици - ами тогава да го държат, в случай че желаят 4 месеца, с цел да изберем членове на Висш съдебен съвет и на всички органи, на които би трябвало да се изберат органи”. Това сподели в ефира на Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

„ Нали имаме предходен ръководител? Който на практика, съгласно решението на Конституционен съд действително не е излизал от пълномощията си, откакто не е бил определен нов. Няма потребност да държат мандата. Просто да спазят Конституцията. Г-н Иван Иванов не е напускал поста си, това ни сподели Конституционен съд вчера”, безапелационен бе Биков.

Той подсети, че още януари месец при дебата за избор на КЕВР тяхната парламентарна група е споделила, че е противоконституционно да стартира да се избира ръководител при една процедура, а да се приключи при друга. „ И с изключение на занижаване на разпоредбите, претендентът не е отговарял на разпоредбите, измислени и изменени от ръководещите.

Според него " първата задача на ръководещите в този момент, в случай че желаят да създадат нещо, е да се направи държавно управление, а след това да слагат цели пред Народното събрание ".

По думите на Корнелия Нинова обаче би трябвало да бъде определен нов началник на КЕВР, и това може да стане най-рано на 12 август.

" Има единодушие да се отвори процедура за избор на нов ръководител на КЕВР. Оптималният вид е тя да завърши на 12 август ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след свиканата от нея незабавна среща на управленията на партиите, договарящи за сформиране на ново държавно управление.

„ Обсъдихме и опцията и нуждата Народното събрание да работи дотогава. Председателите на парламентарни групи ще беседват с депутатите си, ще търсят единодушие да се гласоподава анулация на ваканцията сред 1 и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР ", изясни Нинова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР