Аз не виждам да се управлява кризата - раздаването на

...
Аз не виждам да се управлява кризата - раздаването на
Коментари Харесай

Румен Овчаров не вижда да се управлява енергийната криза

Аз не виждам да се ръководи рецесията - раздаването на обезщетения на калпак на всички, които изискат, не е ръководство на кризата; въвеждането на мораториум не е ръководство на рецесията. Това съобщи пред bTV някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

Той уточни, че в страната има запас, само че страната не си прави труда да каже кой в действителност има потребност от него.

По думи на Овчаров " Козлодуй ", ТЕЦ-2, НЕК и БЕХ са на облага, само че едвам на шестия месец ръководещите са се сетили за потребителите на природен газ, които се нуждаят от подкрепяне.

Той изнесе и данни, съгласно които промишлеността пораства с над 13% , търговията - с над 23%, а износът към този момент е над равнища от преди пандемията.
 Енергийната рецесия: Държавата ще подкрепя, само че няма да разглезва бизнеса
Енергийната рецесия: Държавата ще подкрепя, само че няма да разглезва бизнеса

Нямало по какъв начин страната да поеме целия риск на бизнеса

Овчаров посочи, че съществени браншове от промишлеността и стопанската система се оправят с рецесията - конкурират се на пазари отвън страната, където цените на ток и газ са още по-високи. Той прикани тези компании да не бъдат подпомагани за сметка на тези, които са в действителност затруднени.

Бившият енергиен министър се разгласи и за промени в третирането на битовите консуматори, като даде образец с Турция, където повдигането на цените на тока ще е диференцирано съгласно потреблението. Според него няма справедлива причина да чакаме скорошно рухване на газовите цени. По линия на азерския газ обаче можело да чакаме развиване едвам след професионален разбор на обстановката и контракта с някогашната руска република.

Овчаров съобщи, че не вижда задоволително професионализъм у новите ръководещи в енергетиката.
 Петър Ганев: Правителството стъпва на ляв популизъм за цената на тока
Петър Ганев: Правителството стъпва на ляв популизъм за цената на тока

Налагането на мораториум било най-лесният път

По негови думи проблемите на Българска социалистическа партия нормално не са с влизането във властта, а с излизането от нея и досега то постоянно е било съпроводено със загуба на 50-70% от гласоподавателите, които са ѝ дали опцията да ръководи. В настоящия случай съгласно Овчаров това би означавало Българска социалистическа партия да е на ръба на влизането в идващия парламент.

Българска социалистическа партия би трябвало да си свърши вътрешната работа за стабилизиране на партията, с цел да не се окажем след излизането ѝ от властта в следващата братоубийствена кланица, този път тя няма да го преживее, предизвести някогашният министър.

Той е на мнение, че преизбиране на ще отсрочи решаването на проблемите. Овчаров счита, че отпред би трябвало да е " човек от настоящия екип ". По негови думи Нинова е свършила значимата част от работата по линия на " борбата с търгашите ".

е характерен, клиничен образец на търгаша с партиен билет, който употребява партийните постове, безапелационен бе Овчаров и добави, че приказва за " неговите връзки с избрани кръгове в ГЕРБ, с ръководещите - които и да са те, за публичните поръчки за близки до него компании ".
 ГЕРБ изиска отплата на бизнеса за скъпия ток, депутатите отхвърлиха
ГЕРБ изиска отплата на бизнеса за скъпия ток, депутатите отхвърлиха

2,9 милиарда лева ще са нужни за обезщетения от декември до март, пресмята опозицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР