Аз не търся БСП за подкрепа, но е мое задължение

...
Аз не търся БСП за подкрепа, но е мое задължение
Коментари Харесай

Каракачанов готви оставка, ако не модернизират армията

Аз не диря Българска социалистическа партия за поддръжка, само че е мое обвързване като министър на защитата да срещна госпожа Нинова със положението на армията и за какво се постановат тези разноски. Това показа пред bTV Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация, по отношение на вчерашната си среща с водача на Българска социалистическа партия, която провокира напрежение в редиците на „ Обединените патриоти”.

Каракачанов се зарече, че ще подаде оставка, в случай че българската войска не бъде осъвременена.

„ Аз не диря Българска социалистическа партия за поддръжка, не съм отишъл да диря поддръжка, само че защото на два пъти госпожа Нинова на два консултативни съвета по национална сигурност, на които преглеждаме тематиката за модернизацията на армията и нуждата от повече средства в защитата, тя декларира, че Българска социалистическа партия са срещу увеличение на средствата за защита, което значи срещу увеличение на заплатите на военнослужещите, срещу това да се закупува нова съвременна техника, срещу това да модернизираме армията, срещу да поддържаме остарялата техника, аз считам, че мое обвързване е, като човек национално мислещ и министър на защитата да срещна госпожа Нинова с това какво е положението на армията и за какво се постановат тези разходи”.

Живеем в 21-ви век. Мен, индивидът, който някои хора, крайните либерали в България, назовават националист, да го упрекват за това, че е отзивчив и търси разговор с опозицията по значими за страната проблеми, какъвто е казусът с защитата и въоръжените сили, не го разбирам, добави той.

Една от тези тематики, по които считам, че би трябвало да има национално единодушие, а не на ниска цена популизъм, е тематиката със положението на армията, положението на националната защита и плановете за рационализация на българската войска, съобщи Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР