„Аз не се обявих за по-строги мерки, аз се обявих

...
„Аз не се обявих за по-строги мерки, аз се обявих
Коментари Харесай

Гешев: Необходими са радикални мерки: Вечерен час и контрол на движението из големите градове през деня

„ Аз не се разгласих за по-строги ограничения, аз се разгласих за радикални ограничения. Вчера споделих, че сме в съвсем военно състояние, само че не го споделям единствено аз “, това съобщи основният прокурор Иван Гешев в утринния блок на Нова телевизия.

„ Ситуацията в Сърбия, Банско, Италия и Испания го потвърждава. Ние би трябвало да разберем, че сме в положение на война за оцеляването на българските жители. Колкото по-бързо го разберем, толкоз повече ще оцелеем “, сподели още обвинител номер едно на България.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден и министър председателят Бойко Борисов съобщи, че сме във война .

От Гешев стана ясно, че се организират масирани инспекции в цялата страна, освен това освен в аптеките, а и във компаниите и офисите, където има данни за осъществено закононарушение или нарушаване.

„ Времето ни изтича, в случай че дори не е изтекло към този момент. Ако не се подготвим във всяка една минута и всеки един час, то допускам, че може да се развият сюжети като в Италия и Испания.

И не го споделям, с цел да садя суматоха. Тя е най-лошият консултант “, сподели основният прокурор.

„ Аз не съм политик и мога да приказвам каквото си желая. по тази причина ще ви кажа, че съгласно мен българската политическа класа и доста гравитиращи към нея партии и организации мислят прекомерно доста за политическите последици, само че поради това е мудна реакцията при подготовката за една идна рецесия.

Затова приканвам държавното управление и Народното събрание да проявят отговорност към българските жители и да реагират в този момент, тук и незабавно.

Виждам, че има политици, които са се покрили и не знаят по какъв начин да се реагира. Разберете – време е да се работи. Времето за политиканстване свърши. Трябва да се работи с дата през вчерашния ден “, добави обвинител номер едно на България.

„ Отново споделям, че трябват радикални ограничения като вечерен час, в случай че би трябвало и надзор на придвижването из огромните градове денем.

Не знам дали радикалните ограничения ще дадат резултат, само че ние сме длъжни да действаме.

Българската прокуратура е във боен режим още от предишния понеделник. Обиграни са всички разновидности, даже и най-негативните. Ние сме подготвени да работим при всеки един вид.

Трябва да се приготвим за най-лошото. Ако не се случи още по-добре, само че би трябвало да сме подготвени “, добави Гешев.

„ Битката е за здравето на българските жители. Икономиката се възвръща, а ние сме се възстановявали и след войни.

Трябва да понижим вредите и да създадем по този начин, че по-малко български жители да пострадат “, още веднъж акцентира обвинител номер едно на България.

„ Първо, благодаря на всички, които са на първа линия. Не би трябвало да не разрешава и представителите на РЗИ, Министерство на вътрешните работи и други.

Призивът ми е да се обединим и да не мислим за това, което ни разделя, а това, което ни сплотява.

В този спешен миг имаме потребност от обединяване и сме виновни.

Трябва да се грижим за страната ни, само че в случай че и страна си прави работата “, сподели Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР