„Аз не само гласувах за Нинова, а изявих подкрепата си

...
„Аз не само гласувах за Нинова, а изявих подкрепата си
Коментари Харесай

Свиленски: БСП е първа политическа сила, Нинова отвя всички

„ Аз освен гласувах за Нинова, а изявих поддръжката си месец и половина преди избора, оттегляйки се от конкуренцията. Призовах и моите гласоподаватели да я подкрепят”.

Това съобщи пред NOVA заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

„ Корнелия Нинова сплоти Българска социалистическа партия по метод, по който никой не го е правил. 43 000 социалисти излязоха и я подкрепиха”, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му съгласно социологическите проучвани през месец март заради рецесията с COVID-19, затварянето на Народното събрание и затварянето на хората у дома, Българска социалистическа партия е имала 8% поддръжка. „ Днес към този момент партията е първа политическа мощ. Данните и тогава, и в този момент са на една и съща организация. Няма по какъв начин да кажем, че това не е поддръжка за Българска социалистическа партия, а единствено поради спада на доверие в ГЕРБ”, сподели още Свиленски. И добави: „ ГЕРБ занапред ще губят доверие. Българска социалистическа партия и всички други извънпарламентарни партии взимат от поддръжката, която те губят. Българска социалистическа партия ясно и поредно пази своите политики и те намират схващане у българските гласоподаватели и по тази причина доверието се покачва”.

Депутатът беше безапелационен, че на идващите избори Българска социалистическа партия ще бъде първа политическа мощ. „ Процесите, които следват са ясни – срив на ГЕРБ и оставка на държавното управление – в този момент или когато реши Борисов. Със сигурност Борисов и партията му няма да бъдат първа политическа мощ, няма по какъв начин и да образуват ръководство ", разяснява Георги Свиленски.

„ Нинова отвя всички претенденти. 80% завоюва Лукашенко, 80% завоюва и Нинова. Надявам се това е имал поради Кирил Добрев, а не другия подтекст – за диктатура”, добави той.

„ Всеки, който твърди, че на вота за водач на Българска социалистическа партия е имало операции и че е имало някакви предварителни процеси, наскърбява редовите членове”, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му от партията ясно са декларирали, че съгласно тях актуалният парламент е привършен. „ Той не може да създаде законодателство, на което българските жители да имат вяра, а по-късно и да го извършват. Най-важното в един закон е да има доверието на тези, които би трябвало да го извършват. Когато го няма – какъв е смисълът от закона?”, разяснява Свиленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР