Аз не съм враг на държавата, не желая смъртта на

...
Аз не съм враг на държавата, не желая смъртта на
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Ако не се действа правилно, ще загинат повече хора

" Аз не съм зложелател на страната, не искам гибелта на никого. Опитвам се да кажа какво би трябвало да се направи, съгласно мен и науката, с цел да умират по-малко хора. " " Ако не се работи вярно ще умрат повече хора, в сравнение с в случай че се работи вярно. " " Ако по този метод ние се затваряме, тези които са инфектирани ще се разболеят - те ще заразят всички към тях, само че това ще стане в относително дребни затворени общности. В момента,когато страната се отвори, всичко ще се размеша и котаго припламне искра или пристигна извън,  всичко ще стартира изначало и тогава още веднъж най-застрашени ще бъдат тези, които по принцип са застрашени. " Това съобщи пред BTV доцент доктор Атанас Мангъров, Началник на Първо Детско поделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров ” ЕАД – София.
С тези си думи медикът и досегашен член на Медицинския съвет към Министерски съвет, отговори на нападките на премиера Бойко Борисов, който разкритикува концепцията му за реализиране на групов имунитет , посредством отпадане на мекрите за ограничавания против разпространяването на ковид в страната.
Премиерът попита доктор Мангъров посредством медиите - може ли да уточни тогава кой ще живее и кой ще почине. " Това може да го каже Дядо Господ, " отговори Мангъров. " В устата ми се поставят думи, които не съм споделил и с които някой желае да ме вкара в спор с хора , с които не желая да бъда в спор. А точно думи, че съм се изразил непочтително за хора, които аз почитам, така или другояче, тъй като те са натоварени с доста тежка ситуция сега ", сподели още той.
Бойко Борисов: След 2-3 седмици може да сме в пъкъла
Премиерът Борисов поддържа тезата на Кризисния щаб към Министерския съвет. И през днешния ден военачалник - майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски още веднъж предложи ограничаващите ограничения да останат в действие в страната най-малко до Великден. Подробности за това и разпространяването на ковид у нас
В момента сходен спор се води в Чехия сред началникът на Кризисния щаб проф. Роман Примола и министър председателят Андрей Бабиш, разгласи Мангъров, като акцентира, че с Примола имат еднообразно леберално отношение към имунизациите.
По думите на медика разногласието за груповия имунитет би трябвало да се води на научна основа. " При всяко инфекциозно заболяване, при което има зараза, би трябвало да се изолират тези, които са заболели и които са застрашени. Това да се затваря цялото общество е оригиналност, която не е издържана от епидемиологична позиция ", съобщи Мангъров.
Трябва да се създадат калкулации дали здравната ни система може да поеме огромно натоварване, тъй като в моента нищо изключително не се случва. Имаме по-малко от 600 души, които са инфектирани и 22 умрели, което не е извънредно, продължи доцентът.
" Анализите демонстрират, че това, което се случва в този момент, се е случвало неведнъж в предишното – през 2007, 2008 и 2015 година Нищо изключително няма да се случи, няма да бъде Армагедон ", сподели той.
СЗО заприказва за последователно отпадане на рестриктивните мерки. ЗАЩО?
Медикът още веднъж акцентира тезата си, че би трябвало да се подхващат дейности за приемане на цялостна картина на болестта България с всеобщо тестване. " Другото, за което продължава да се упорства и аз не считам за вярно, че не престават да се вършат проучвания, с които се регистрира, че в цялата страна този или оня отделя вируса. Добре, отделя го - сега в страната има ковид. Информацията, която получаваме от това, не служи за кой знае какво. По-важно е да се нарпави сероепидемиологичнно изследване - да се види какъв брой души са го изкарали или какъв брой не са го изкарали, и да предвидим какво ни чака. " Мангъров още веднъж прикани за всеобщо тестване за имунотела. " Като изследваме хора, които отделят вируса, потвърждаваме, че има хора, които отделят вируса " Казват, че е рано, акцентира водещият: " Ако ние го създадем, когато всичко това мине, то че има стойност колкото ланшния сняг . "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР