Аз не съм се родил главен прокурор, нито ще умра

...
Аз не съм се родил главен прокурор, нито ще умра
Коментари Харесай

Гешев: Не ме притеснява процедурата, а политическото въздействие и опитът за овладяване на съдебната власт

Аз не съм се родил основен прокурор, нито ще умра подобен. Не ме тормози тази процедура, единственото, което ме тормози, е политическото влияние и опитът за преодоляване на правосъдната власт. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет, съобщи репортер на " Фокус ".  

" Аз няма от какво да се тормозя. Който е взел авансово решение, го е взел. Малка част от Висш съдебен съвет е била осведомена авансово за това. Субективното ми мнение е, че уронване престижа на правосъдната власт е внасянето на безпричинно искане ", сподели той.

" Ако в този момент се наведем, след това в никакъв случай няма да се надигнем ", безапелационен бе той. 

Според него сегашният развой не се отнася единствено до това дали ще бъде отхвърлен основният прокурор, а дали ще бъде " изгубена " независимостта на правосъдната власт

" Тук е заложена независимостта на правосъдната власт. Аз съм тук единствено и само, тъй като това ме интересува. За мен това да се съглася с предлагането на господин Стоев (бел. от ред. - да стане прокурор във ВАП и да се откаже от настоящия си пост)  беше доста по-лесен. Това беше лесният избор, само че не е значимо да правиш лесните избори, ние сме на тези позиции да вършим верните ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР