Аз не съм искал да го убия, само се скарахме

...
Аз не съм искал да го убия, само се скарахме
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството в Кючука обжалва ареста си

„ Аз не съм желал да го убия, единствено се скарахме и си разменихме по 2-3 удара. После разбрах, че е траял да пие с други хора. ” Това сподели пред Пловдивския апелативен съд 55-годишния Кольо Колев, обвинен за убийството на 5 години по-възрастният от него Тони Тоневски.

Фаталният случаят се случи на 08 юли 2023 година, в Район „ Южен “, като съгласно обвинителния акт Колев е предизвикал по несъобразителност гибелта на Тони Тоневски, в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

Колев беше арестуван на 29 юли, а на 31 юли Окръжният съд взе най-тежката  мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Разследването по делото продължава и към този миг, напомня

Колев се възползва от правото си да апелира решението на първоинстанционния съд пред по-горна инстанция, само че апелативните магистрати решиха, че искане му е безпричинно и го оставиха за непрекъснато в ареста.

Адвокатът на подсъдимия Димитър Пенев изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че липсват доказателства, че точно Колев е причинител на действието. Според него несъществува и заплаха от осъществяване на ново закононарушение, както и възможност от укриване.

Юристът счита още, че липсва причинно следствена връзка сред гибелта и държанието на Колев.

„ Все още няма подготвена съдебномедицинска експертиза и не е ясно хематома в резултат на какво е. Има данни, че е бил с друга компания и е траял да пие, в интервала откакто са се били. Не е ясно дали е умрял в резултат на сбиването и дали контузиите не са породени от други лица или от рухването. Бил е обичай от 4-5 индивида съгласно протоколите за разпит ”, сподели още юрист Пенев.

По данни на прокуратурата потърпевшия е протегнал ръка пръв, само че към момента не е изяснена освен повода за гибелта, само че и породено следствената връзка сред нея и подсъдимия, сподели още юристът.  

„ В ареста изрично е споделил, че не се е признал за отговорен за гибелта му ”, добави още бранителят на Колев.

Представителят на държавното обвиняване – прокурор Папаризов изиска от магистратите потвърждаване на мярката, като пожела да се приобщят спомагателни доказателства и разпити на очевидци по делото.

Съдът от своя страна одобри, че все още делото е в доста ранна фаза и степента на доказване на съпричастността на обвинения към закононарушението е дребна, само че при съвкупна оценка на показанията на очевидците е потвърдена гневна експанзия от обвинения към потърпевшия.

По делото е изяснено, че на същата дата Тоневски е бил обичай от 4-5 индивида, които за момента не са открити. Въпреки това магистратите одобриха, че е налице заплаха Колев да се укрие или извърши друго закононарушение в случай че бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение. За това свидетелства мощно обремененото му правосъдно минало и съществуването на 10 присъди в досието му.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР