Аз не съм човек, който е престъпник. Аз съм човек,

...
Аз не съм човек, който е престъпник. Аз съм човек,
Коментари Харесай

Иван Гешев: Аз не съм човек, който е престъпник

" Аз не съм човек, който е нарушител. Аз съм човек, който пази и работи закона над 20 години – от служители на реда, през следовател, през всички равнища на правосъдната система до основен прокурор ". Това разгласи в петък основният прокурор Иван Гешев по време на визитата си в Ямбол. Той бе запитан от публицисти дали ще се откри някой редови прокурор, който ще има храброст да го проверява.

" Моята цел е българските жители посредством правораздаване да получат правдивост. Аз знам, че имам врагове. Знам, че това което направих и милиардите, които засегнах с работата си, ще има реакция. Част от реакцията е политическата реакция. Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити тя да бъде унищожена както по времето на Иван Костов. Но съм твърдо решен да продължа да работя по същия метод ", заявява Гешев.

" И ще го кажа по следния метод, с цел да ме разберете вярно: Аз ще върша каквото би трябвало да се направи, а отсам натам да става каквото ще ", сподели още той. От 23 дни в София и другите огромни градове на страната има огромни цивилен митинги с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор.

Гешев повтори, че с решението на Конституционния съд е " рухнал митът за всесилния и неподлежащ на надзор български основен прокурор ".

" Мит, който беше популяризиран от политически среди и НПО-та, на които задачата им е да бъде унищожена българската прокуратура. Този мит рухна с решението на Конституционен съд и това решение е ясно – българският основен прокурор не може да управлява следствия, които се водят против него. Е, в този момент... в прокуратурата и във всяка организация има хора, които са проблем ", добави основният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР