Аз не съм алчен за власт, а за справедливост. Това

...
Аз не съм алчен за власт, а за справедливост. Това
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Не съм алчен за власт, а за справедливост! Животът е прекрасен

" Аз не съм лаком за власт, а за правдивост. " Това мощно обръщение насочи Слави Трифонов при учредяването на новата си партия, която той избира да назовава политически артикул, с името " Няма такава страна ".

Краткото му обръщение към учредителите беше публикувано на видео във Facebook, защото събранието в събота беше закрито за медии.

В центъра на речта на Трифонов беше референдумът и неговото непризнаване, което, както стана ясно, е главната причина за основаването на политическата групировка.

" Който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всичките последици.

Суверенът основава историята, аз съм просто инструмент ", каза още новият партиен водач.

Той изясни, че се е отказал от документално слово - решил да изясни нещата по-емоционално.

" В последна сметка за това живеем, за страсти. Тази страст, която предизвикаха с незачитането на референдума, е омерзение ", продължи Трифонов.

Слави се концентрира върху възмущението си от непризнаването на референдума, който бил " знамение за три дни ", " избутан в ъгъла ".

" Чудото е нещо прелестно, не може да бъде за три дни ", каза той.

И добави, че като пореден човек смятал, че всеки би трябвало да върви към задачата си. И когато нещо се прави, да се направи до дъно.

" Това, което можем да създадем, е да се сътвори политически артикул. Не се измъквам от думата партия, само че тя е отвратителна - подобен е законът, този политически артикул е с цел да се възстанови справедливостта. Аз не съм лаком за власт, а за правдивост. Кой естествен човек не желае правдивост ", аргументира новия си партиен план досегашният тв водещ.

Той не можел да се оправи с всички несправедливости, само че " този референдум би трябвало да бъде прибавен в деяние ".

И приключи късата си тирада с думите:

" Животът е прелестен! "

Ето я речта на Слави Трифонов едно към едно:

Искам да ви благодаря - това е едно удивително нещо, което се случва.

Защото в действителност целият политически запас наподобява неуместно и обидно. това е допускам за всички вас. Всеки човек, който следи това, което се случва в общественото пространство, го следи с омерзение. Една голяма част от българите са отишли в чужбина тъкмо затова. Хората, които ръководят и които се избират от незадоволително огромна част от българския гласоподавател, са алчни за власт. Това го виждате. Аз и моите сътрудници действаме по този метод, тъй като се случи една голяма неправда. Беше извършен по смисъла на конституцията референдум. Този референдум беше извършен напълно по българския закон и по българската конституция и по правата на директната народна власт. Той беше пренебрегнат в ъгъла все едно не се е случвал. Тук в България знаете и всички сте консуматори на обстоятелството, за жалост, че всяко знамение е за три дни. Да, обаче чудото е нещо прелестно, не може да бъде за три дни. Защото е удивително, по тази причина е знамение.

Аз няма да ви изяснявам тези неща в по-емоционален проект, само че в действителност през днешния ден е ден, в който се разрешавам по-емоционално да ги обясня тези неща. Аз съм удобен човек. Мислех да си напиша реч. Много е хубаво като имаш тирада да избереш какво да кажеш, само че избрах по-скоро да ги кажа по този начин, по-емоционално, тъй като в последна сметка ние по тази причина живеем, за страсти. Те са неприятен консултант, само че живеем поради тях.

Тази страст, която провокираха с незачитането на референдума и това, че всяко знамение е за три дни, е омерзение. Аз съм пореден и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към задачата си поредно, без да се стопира и без да се опасява. Обаче има една група хора, които взеха решение, че това няма никакво значение и със напълно обикновени хватки, даже с неуважение на закона, което е непоносимо – законодателят не зачита закона, този референдум беше избутан в ъгъла с това, че всяко знамение е за три дни.

Ние протестирахме пред Народното събрание, резултатът беше безусловно никакъв. И по закон, това, което може да се направи, е да се сътвори в действителност политически артикул..И този политически артикул, не се измъквам от думата партия, само че думата партия е отвратителна, просто съставлява нещо, което те в последните години, този метод за определяне на народна власт се е трансформирал в непоносимо нарицание.

Като кажеш партия и ти става – партия тая, партия оная..

Такъв е законът. Този политически артикул, неговата цел е да възвърне справедливостта. Аз не съм лаком за власт, лаком съм за правдивост. Както допускам, голямата част от вас. Както считам, че всички вие сте по този начин, както считам и че голямата част от хората са по този начин. Кой естествен човек не желае правдивост.

Излизайки от тази зала, всеки един от вас стартира да живее живота си на човек, подложен на ежедневна неправда. Аз не мога да оправя несправедливостите, това е безумно. Аз мисля, че има съответна, точна и ясна цел, която е обвързвана с моя темперамент. Когато нещо се прави, би трябвало да се направи до дъно. Този референдум и решенията от него би трябвало да бъдат приложени в деяние. Независимо от това дали на някой му харесва или не му харесва, има закон. Главният закон се назовава Конституция на република България. В него разпоредбите за директната народна власт са тъкмо и ясно конкретизирани. Те бяха спазени и в този момент ще бъдат спазени законите, с цел да бъдат приложени решенията от този референдум в деяние. Защото, съгласно мен, по този начин се прави. Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като всяко знамение за три дни, ние на какво да се опираме в всекидневието си като предпочитание за правдивост. Откъде да пристигна то? Ше пристигна, когато се съблюдават разпоредбите. Аз не мога да направя по този начин, че да се съблюдават всички правила, само че едно значително предписание като закона за директната народна власт, който е прибавен и три милиона и половина души са дали своят вот за него, ще бъде спазено. Защото който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всички последици.

Искрено осъзнавам какво върша, откровено осъзнавам отговорността, която поемам, откровено осъзнавам, че съм се облякъл с облеклата на отговорността, с която сте ме облекли вие. Суверенът е този, който е майсторът, който основава тази история, аз съм просто инструмент

Искам да ви благодаря най-искрено, че сте тук.

Осъзнавам вашето доверие, правя оценка го.

Искрено съм ви признателен, създавате за мен и моите сътрудници един извънреден миг.

Животът е прелестен.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР