Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в

...
Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в
Коментари Харесай

Вацев: Кой олигарх ще инвестира лично и пряко в Слави Трифонов?

" Аз не недооценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е признато да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвестираш в политиката ".
Така разяснява по БНР декларираното предпочитание на Слави Трифонов да учреди партия доцент Валентин Вацев, учител по геополитика в Европейския лицей в Пловдив и известен геополитически анализатор.
Няма по какъв начин той да обърне палачинката, тъй като такава няма . В България статуквото е непоклатимо единствено с едно лице и то не се трансформира по този метод.
Аз се отнасям по-весело към фантазиите и упоритостите на Слави Трифонов… Ако в Украйна един шоумен съумя да завоюва президентските избори, за какво в България един не по-малко талантлин шоумен, да не може.
Истинският проблем е, че когато побеждава един шоумен, там откъм гърба, в тъмното, постоянно има някой олигарх. В Украйна това е Коломойски. Интересува ме кой български олигарх ще влага персонално и директно в Слави Трифонов . Нито един надарен шоумен не може да взе участие в политиката единствено с ресурса си на тълпата “, уточни той.
Вацев разяснява още визитата на премиера Бойко Борисов в Туркменистан.
„ По-важното събитие настъпи, когато Бойко Борисов, предводителят на българското дворянство, организира кондензиран и въодушевяващ диалог с съветския министър председател Дмитрий Медведев в столицата на Туркменистан, където се е провел икономическият конгрес.
Борисов имаше физиономията на най-щастливият човек, когато разговаряше с Медведев . Борисов е откровен, когато приказва за плодотворни връзки с Русия. Той не е русофоб, на него му е приятна самата мисъл, че там нещо може да стане.
Но фотографията още не беше излязла, когато авторитетни съветски медии започнаха да питат – по какъв начин по този начин искаш морето да е демилитаризирано, а в българската национална теория за сигурност е записано, че Русия е съперник и опасност за България.
Как единствено преди две седмици България участваше в цяла армада, която организираше военни учения в Черно море... Ти защо си в действителност? Аз бих им дал отговор по този начин на съветските наблюдаващи: когато става дума за Русия, Борисов е откровен, а когато става дума за проблеми на сигурността, други имат думата “, уточни Вацев.
На въпрос дали имаме неизиграни козове, с които да спечелим инвестицията на „ Фолксваген “ на наша територия, доцент Вацев отговори:
„ Съмнявам се. Турция е безпределно по-благоприятна зона за вложение от България – поради политическия климат, капиталовия климат, културен климат, липса на европейски ограничители и регулатори. България не е положително място за вложение, само че нищо не ни пречи да си рисуваме цветните картинки и да живеем в тях… Апелирам към здрав натурализъм. В пропагандата не се живее “.
Истина е, че работната ни ръка е евтина, само че, за жалост, тя към този момент не е по този начин добре квалифицирана , обърна внимание Вацев.
Общата правна, законова среда, общата регулаторна среда не е изключително преференциална за вложители като „ Фолксваген “, счита Вацев. И обръща внимание, че немският авто тръст не инцидентно влага отвън Европейски Съюз, има големи негови инвестиции в Китай, да вземем за пример.
Той не подмина и друга необятно обсъждана тематика напоследък, а точно за африканската чума по свинете.
" Войната против чумата по свинете ще докара до повишение цената на свинското и ще се отрази на локалните избори " , безапелационен е анализаторът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР