Аз не мога като човек на културата да не се

...
Аз не мога като човек на културата да не се
Коментари Харесай

Боил Банов: Радвам се, че ДДС на книгата намаля, но това крие рискове

Аз не мога като човек на културата да не се веселя, че Данък добавена стойност на книгата понижава, само че като човек, който познава икономическата конюнктура и развиването на страната, не мога да скрия, че аз също съм последовател на единния модел. Това сподели министърът на културата Боил Банов в изявление за „ Седмицата “ по Дарик радио, предава " Фокус ".

Банов акцентира, че поддържа свалянето на Данък добавена стойност върху книгите.

" И постоянно съм го подкрепял. Това не значи, че от икономическа позиция не разбирам претекстовете да не бъде до момента махнато. Много мощен ход на премиера, който доста свястно върза нещо основно. Той сподели: едната храна не може да върви без духовната храна. Икономически видяно е напълно друго. Там можем да водим дълъг диалог. Аз съм последовател кардинално колкото и да се веселя на намаляването на Данък добавена стойност на книгата, на единната ставка.

Мисля, че за книгите няма да бъде краткотрайно. Най-доброто е, че ще можем да проучваме какво се случва. Говорейки за Данък добавена стойност на книгите не трябва да забравяме, че два милиона към този момент са парите от предходната година, които страната дава на библиотеките, с цел да изкупуват книги и да запълват своите фондове тъкмо от българските издателства. С ДДС-то на книгите да не се издърпат тези два милиона. Част от това да има пари за покупки на книги беше обвързвано с това не да вършим промени в Данък добавена стойност, а да усилваме тази сума, тъй като по този метод покачваме потенциала на библиотеките. От друга страна даваме опция на издателите да предвиждат, което значи и да могат да издават повече неща.

Когато приказваме за Данък добавена стойност на книгата би трябвало да се има поради стратегиите на Министерство на културата.

За мен като министър на културата това ме радва. Това ще даде едно успокоение на издателите, които също са в сложна обстановка и с нашата поддръжка от Министерството на културата, мисля, че почти средата е добра ", сподели министърът.

" Ще създадем и стратегия за литература, с цел да подпомогнем процесът на писане. Нещо, което не е правено в страната. Има няколко разновидността са. Има разнообразни в Европа способи на подкрепяне. Единият е посредством планове. Програмите ще бъдат две. Едната за дебютанти, които са издали до три неща, с цел да ги подкрепим с цялостния риск на поддръжката. И стратегия за одобрени създатели, които знаем кои са, които да подкрепим в това да напишат идващия си разказ ", заяви още Банов.

" Аз мога да подсигурявам, че нещата, които се оглеждат и се придвижват в Националната изложба и музей, се прави доста експертно. Разполагат се в пространства, които са особено пригодени с всички нужни условия. За самите полезности никой не може да има терзание, в това число и техният притежател. Виждал се с Божков. Той въпреки всичко е най-големият колекционер. Разговаряли сме по закона за културно завещание в частта сбирки, импорт, експорт. Мога да кажа, че по-скоро сме спорили ", отговори той на въпрос по отношение на сбирката на Божков.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашат
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР