Аз не мога да си позволя да чакам да бъда

...
Аз не мога да си позволя да чакам да бъда
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не мога да чакам покана да защитавам гражданите, Валери Симеонов да прочете закона

" Аз не мога да си разреша да очаквам да бъда канена - примерно в случай че КЕВР подвига цената на тока. Мое законово обвързване е да съм там, където се разискват права на жители. Законът е над правилника. Призовавам господин Валери Симеонов да прочете закона и да не го нарушава. Не е значимо, че е отстранена Мая Манолова, а, че беше отхвърлен представителят, бранителят на жителите ". Това съобщи омбудсманът Мая Манолова пред " Нова телевизия " във връзка недопускането ѝ през вчерашния ден до съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие.

Мая Манолова дойде на съвещанието, защото се разисква неин законопроект. Председателят на Тристранката Валери Симеонов обаче я изгони, защото съвещанията били закрити, а тя не била поканена. Той се допита до другите представители в Съвета, като против наличието на Манолова се опълчиха синдикатите. Вяна Григорова от КТ „ Подкрепа " даже разгласи, че Мая Манолова желала да бъде батманът на страната.

" Превъзбудени дами не разясня ", отвърна омбудсманът.

И дъпълни:

" Моите планове през вчерашния ден за НСТС бяха да си свърша работата. По никакъв метод не смятах, че това може да провокира такава стихия от страсти ".

Тя разгласи, че ще придвижи случая в европейските институции за отбрана на правата на индивида.

" Представете си за каква страна приказваме, откакто институцията, която пази правата на жителите, е отстранена от място, където се разискват правата на жителите. Няма да разреша да ми бъде пречено да си правя работата като бранител на жителите ", сподели още Мая Манолова.

По тематиката за пенсионирането на миньорите – тематиката, поради която тя иискаше да участва на Тристранката, тя разгласи, че и двата синдиката " имат какво да крият " и това било измежду аргументите тя да бъде изгонена от съвещанието.

" Факт е, че депутатите са го дали своят вот в края на предходната година. Минало е и през въпросната Тристранка, от която бяхме изгонени. Защо синдикатите не пазят служащите по тематиката с пенсионирането на миньорите ", запита тя.

На въпрос дали може високият ѝ рейтинг и интензивността ѝ да са причина за неспокойствие, дали в тези дейности тя вижда обединяване против нея, защото е доста дейна по всяка гореща тематика и евентуално буди терзание, че може да се готви за висок политически пост, тя отговори:

" Аз съм публичният бранител. Работя по другите тематики не от през вчерашния ден, работех и предходната седмица, и предишният месец, и преди този момент. Не си заставам на бюрото. Бях в рудник " Бабино " и рудник " Бобов дол ", бях в палатките при майките, бях в Странджа, обръщам внимание и на всеки обособен случай, получавам сигнали всеки ден. Ако на синдикатите не им харесва, че заставам зад миньори и шивачки, това е техен проблем, който би дал нови тематики за размисъл. Но това е моя задача и няма да разреша някой да ми пречи да пазя публичните ползи ", сподели омбудсманът.

" Рейтингът ми е толкоз висок, тъй като проблемите на хората в България са големи - във всеки град, във всяка сфера ", съобщи Манолова.

" По отношение на съответното обвиняване към мен по тематиката с миньорите - " въртите далавери ", дано да ми обяснят какво имат поради. Вероятно изнасяме дружно въглища и ги складираме в моето мазе. Господата да заповядат да им дам по две чувалчета кюмюр ", сподели още Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР