Аз не мисля, че някога съм имал съмнение дали вирусът

...
Аз не мисля, че някога съм имал съмнение дали вирусът
Коментари Харесай

Дончев с мрачни думи - каза кога ще е най-тежко и къде е ген. Мутафчийски

Аз не мисля, че в миналото съм имал подозрение дали вирусът съществува и дали е в положение да убива. Той е тук. Той е в положение да поразява освен възрастни, само че и младежи. Освен всички старания не лекарите, значима е и персоналната отговорност. Може да звучи като факсимиле, само че е правилно. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в "Неделята на NOVA ".

"За страдание светът е доста по-сложен и пъстър от черното и бялото. Всеки член на обществото би трябвало да поставя старания. Пролетта, когато беше огромното затваряне, трябваше да спечелим време и да бъдем подготвени да се борим със болестта. Това е оригиналност като медицински феномен. Единственото, което имахме бяха медицински протоколи от Китай и не бяха задоволителни ", изясни още той.

Дончев добави, че е трябвало медицинският личен състав да натрупа опит и това към този момент е реалност.

"Има задоволително разкрити кревати и са запълнени под 50%. Редно е да се кажат няколко неща - има потребност са възстановяване в системата за логистика. Съвсем обособен въпрос е, че не всеки с ковид се нуждае от болнично лекуване. Системата за съгласуваност би трябвало да бъде усъвършенствана ", безапелационен е той.

Вицепремиерът съобщи, че се чака най-тежкият интервал от пандемията да бъде през декември.

"Искам да подчертая, че към момента няма публично ваксина. Има няколко, които са покрай финала, само че няма утвърдена такава. Трябва да предоставим безвредна и безвъзмездна ваксина на българските жители. Най-важното е, че тя ще бъде по избор ", сподели Дончев.

"Ген. Мутафчийски не се е отдръпнал. Продължава да извършва отговорностите си. Колкото до доцент Мангъров - извършва отговорностите си като доктор. Никой не е прикрит и на никого не е лимитирана опцията да се изкаже. Тече медицински и публичен спор ", добави вицепремиерът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР