Аз не колекционирам апартаменти, имам само едно жилище, придобито по

...
Аз не колекционирам апартаменти, имам само едно жилище, придобито по
Коментари Харесай

Румен Радев: Аз не колекционирам апартаменти

Аз не натрупвам жилища, имам единствено едно жилище, добито по всички правила, съобщи президентът Румен Радев в " Панорама " по Българска национална телевизия. Имам единствено едно жилище в кв. " Редута " и съм го придобил доста преди да вляза в политиката. Това са обезверени опити на ръководството да приравни парцелите си с тези на останалите българи, изясни президентът във връзка офанзивите против него за жилищата, в които е живял.

Обхватът на този скандал надвишава границите на България. Така президентът отговори на въпроса за какво счита, че казусът с парцелите на властта е проблем на националната сигурност. Обхватът над този скандал " Апартамент гейт " рефлектира директно върху доверието у политиците, той уронва и нашия имидж, съобщи президентът.

Да, придобил съм жилище от министерството на защитата в Пловдив, към този момент като полковник и пълководец на авиобаза, както всички, извървели пътя си от старшина до пълководец, безапелационен бе президентът. Няма нищо общо сред обществената политика на МО и замогването с власт. Управляващите би трябвало да дават отговор на въпросите по какъв начин са добити средствата за закупуване на жилища. " Апартаментгейт " би трябвало да има своите последици. Това е вододел - дали ще останем общество, тънещо в разгул, или ще поемем по пътя на правова страна, прикани президентът. Апартаментгейт " е опция да стартираме на чисто, акцентира президентът. Всичко би трябвало да се разкрие - парцели, сметки зад граница, всичко би трябвало да излезе нескрито, съобщи той.

Докато някои от днешните политици са натрупали положение от политиката в началните години на прехода, аз съм живял години в авиогородок - блокчета край пистата, съобщи президентът. 24 часа в подготвеност за хвърчене и по-късно - 10 години лашкане по квартири. Всичко е обществено, всичко ми е безусловно видно, това е разказано тъкмо и ясно в моята имотна декларация, сподели още президентът.

Ние решаваме едно, всички споделят - прелестно, излизат от конституционния съвет и всичко се трансформира. Това е демонстрация на пренебрежение. Последния съвет разкри неналичието на политическа воля с действителна битка с корупция. На процедура съветът сподели краха на така наречен антикорупционен модел, разяснява Радев по отношение на последния Конституционен съвет.

" Няма по какъв начин да застана от страната на една партийната укрепление (БСП), няма учредения за такива интерпретации. Самият факт, че освободих господин Христов, значи, че нямам партийни увлечения. Президентът не е и не може да бъде съпротива, само че съм ценностна съпротива дружно с хората, които не утвърждават законодателната и изпълнителна власт ", сподели Радев. Той добави, че за изборите ще упорства да бъде въведено машинното гласоподаване.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР