Аз не го харесвам Иван Гешев, заради начина му на

...
Аз не го харесвам Иван Гешев, заради начина му на
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Иван Гешев няма интелигентност да бъде главен прокурор

Аз не го одобрявам Иван Гешев, поради метода му на говорене - приказва погрешно граматически и споделя неконституционни неща. Той няма нужната просветеност да заеме тази служба. Това сподели Нели Куцкова, арбитър в Апелативния съд, някогашен зам-министър и член ва Висш съдебен съвет в ”Честно казано с Люба Кулезич ” по телевизия Евроком..
Не познавам изобщо Иван Гешев или в случай че съм го срещала, не съм го познавала. Мисля, че всички се подразниха от метода, по който е натрапен като единствена кандидатура. Не са го подкрепили всички прокурори. Впечатлих се от поддръжката от учени, неприемлива е поддръжка от органите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Тази поддръжка беше в следствие, че се появиха доста рецензии и са трябвали контрааргументи. Ако всички тези от Министерство на вътрешните работи и учени се бяха изказали срещу Гешев, щяха да кажат, че има Висш съдебен съвет и това не е тяхна работа, изясни Куцкова.

За мен от тези, които са корифеи, нито един не се кандидатира за Специализирания съд. Той бе основан да обслужва властта. Аз не би работила в този съд, безапелационна бе съдийката.

Съдия Куцкова разяснява и сагата към случая " Полфриймън ": Нещата стават по-грозни и безнадеждни. Езикът на съдиите е мъчно наличен и елементарно се манипулираме, елементарно е да насъскваш хората. В последния случай доста хора злоупотребиха с тъгата на хората, с нея да охулят арбитър Калин Калпакчиев, който се е потвърдил като арбитър и съперник на основния прокурор, уточни тя.

Става все по-трудно да си естествен, честен арбитър - който взема решение делото по закона. По случая има присъда, Джок Полфриймън е наказан. Той е приет за отговорен с влезнала в действие присъда. Въпросът е, тъй като този човек, като има доста, хиляди такива случаи, добави тя.

Това беше мотив да се удари сътрудника Калпакчиев, който е ръководител на Съюза на съдиите. От 1997 година този съюз не е изменил на функционалността, да отстоява независимостта на съда, съобщи Куцкова.

Към тази заран съдиите, които желаеха да бъдат подкрепени от обществото, станаха 340. И тук откакто едни съдии бяха застрашени, Военновъздушни сили не взе решение да им си обезпечи отбрана, а в противен случай...Във Висш съдебен съвет е имало позиция на сътрудници, в която се е казвало, съдът за бъде подсилен. Но когато чуваш, че има закани за обществена кавга и се причисляват министри....

Обръщението на съдиите е по-скоро отвращение от органа, който би трябвало да отстоява истината. Това е по-скоро послание към хората. Достатъчно е хората да се замислят. Дори не е нужна външно изразен поддръжка. Макар че получихме поддръжка от юристите. Те имат интерес съдът да е неутрален. Това е скъпа поддръжка, счита съдийката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР