Аз не чувствам като грешката на правителството, но коментираме думите

...
Аз не чувствам като грешката на правителството, но коментираме думите
Коментари Харесай

Стефан Янев за Кирил Петков: Прави внушения, че имам готова партия, нека поработи по речника си

„ Аз не усещам като грешката на държавното управление, само че разясняваме думите на Петков - индивидът, който прави внушения, че имам подготвена партия, а то не е по този начин. Той направи неточност във връзка с познаване  на действието на страната, тъй като той не може да ме уволни, аз бях освободен от Народното събрание. Нека поработи по речника си. Нещо бърка какво тъкмо ръководи “, сподели пред бТВ Стефан Янев- някогашен длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата.

„ Исках да чуя причините и дебата в пленарната зала “, сподели той в пояснение за какво не се е отдръпнал самичък.

Янев схванал, че ще бъде уволнен предишния уикенд с текстово известие на Петков. 

„ Заради една дума да искаш оставката на министър не е съществено “, разясни той. „ Ще вземам участие в партия единствено с подобаващите хора без вождизъм “, сподели някогашният боен министър.

„ Моето непретенциозно схващане е, че партия се прави от хора, когато едни хора търсят политическо посланичество, когато едни хора търсят единодушие в тяхната визия за развиване на страната като метод за решение на избрани проблеми, те се събират и вършат партия. Ако аз съумея да намеря такива хора да се включат в този развой, може би бих взел участие в такава партия, само че дано да не приказваме с „ аз “, а да приказваме за „ ние “, когато се стигне до този миг “, разяснява Янев.

По думите му в политическия план „ тези хора на първо място би трябвало да обичат България “.

„ Това, което съм казвал, на първо място да бъдат българофили, тъй като в последно време една от разграничителните линии в обществото е въз основата на фили и фоби “, сподели Янев. Според него евентуално има към този момент съществуващи партии, с които споделят частично общи визии, само че нямат нужната представителност. Той обаче отхвърли да разяснява къде ще се нарежда една нова партия с негово присъединяване в политическия набор.

Янев съобщи, че не е имало спор с премиера, само че има надълбоко недоумение кой е националния интерес и по какъв начин той да бъде предпазен.

„ Това, когато аз го обяснявах с думата „ интервенция, цитирах Путин и концепцията ми беше да загатна на нашите родни войнолюбци, че Путин оставя малка врата за дипломацията. Смятам, че българската територия не е директно застрашена от военни дейности, само че икономическата и обществената ни система ще бъде подложена на удари, за които би трябвало да сме подготвени “, сподели някогашният министър. Той попита къде ще бъдем на масата на договаряния, когато войната свърши.

„ Няколко дни преди да бъде освободен, сложих въпроса за обезщетения пред американците за закъснението на изтребителите. Съвпадение допускам “, изясни някогашният министър.

„ Не съм сигурен дали Радев има квота в кабинета Петков-нека той изясни, в случай че сметне за добре. Аз бях извикан от Кирил Петков в държавното управление “, разкри Стефан Янев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР