Аз наистина много ви обичам. Обичам моята публика и винаги

...
Аз наистина много ви обичам. Обичам моята публика и винаги
Коментари Харесай

Проф. Стефан Данаилов пред варненци: Обичам ви, обичам моята публика

„ Аз в действителност доста ви обичам. Обичам моята аудитория и постоянно съм давал всичко от себе си за публиката “. С тези думи проф. Стефан Данаилов взриви публиката в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, където показа автобиографичната си книга „ Романът на моя живот “. Автор на книгата е журналистът Георги Тошев. „ Аз разказвах, той записваше “, показа Маестрото от сцената.
 dsc_2778  dsc_2775  dsc_2770
„ Благодаря на Борислав Гуцанов и на Иван Иванов, които поканиха мен, цялата група и издателство „ Книгомания “, да изиграем този театър пред вас “, изясни проф. Данаилов.

„ На доста подиуми съм излизал, посрещал съм министри, министър-председатели, президенти, само че да представиш Стефан Данаилов е нещо, което се случва веднъж. Пожелавам на всеки да има подобен миг в живота си. Спомням си, преди 20 години, когато ме срещнаха с Маестрото. Беше на сватбата на едно от децата на Александър Лилов. Тогава той ми сподели: седиш на тази маса, слушаш, гледаш, внимаваш, не противоречиш, той постоянно е прав. След 20 години мога да кажа, че в действителност постоянно е прав. Защо го назоваваме Маестро и Мастър. Не единствено тъй като е професор, преподавател на млади деца, а тъй като той е преподавател за живота. Той е последният щемпел на безспорната истина. Маестро, благодаря ти за всичко, което правиш “, сподели ръководителят на Градския съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов от сцената.

Пред публиката, която няколко пъти се изправя на крайници в чест на Стефан Данаилов, той описа забавни случки от живота си, спомни си какъв брой щастливи моменти е претърпял във Варна, какъв брой студенти е имал от Варна. „ Вижте тези млади деца, няма по какъв начин да съм самичък “, сподели Маестрото.

Заедно с младежите от сегашния клас на професора в НАТФИЗ, на сцената излязоха артистите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Божидар Мицев, също негови възпитаници, които показаха по автентичен метод фрагменти от „ Романът на моя живот “. По време на спектакъла, чийто режисьор е племенницата на Стефан Данаилов Росица Обрешкова, на екрана бяха показани фотоси от стотиците функции на Маестрото в киното и театъра. Във фоайето на Фестивалния и конгресен център, с чиято поддръжка се организира събитието, беше подредена галерия с фрагменти от най-известните филми с присъединяване на проф. Данаилов. Варненските библиотеки ще получат десетки книги „ Романът на моя живот “ като подаяние.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР