Аз много пъти казвам, че това е едно от престъпленията,

...
Аз много пъти казвам, че това е едно от престъпленията,
Коментари Харесай

Цитат на деня: Убийство не може да бъде скрито, защото има труп

Аз доста пъти споделям, че това е едно от закононарушенията, които няма по какъв начин да бъдат скрити – постоянно като има ликвидиране има тяло или мъртвец и това е, може би по този начин, лакмус в това до каква степен е вярна и статистиката, която даваме.

Това съобщи на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Валентин Радев. Той изясни, че за предходната година Министерство на вътрешните работи не е съумяло да разкрие едно-единствено съзнателно ликвидиране - показното нападение на шефа в Национална агенция за приходите на " Фискален надзор " Иво Стаменов, който бе прострелян измежду бял ден на 18 декември 2017 година на централната столична ул. " Дунав " и по-късно умря на 12 януари 2018 година

" Не бих споделил, че няма прогрес, просто все още няма какво да споделим ", сбито съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов след въпрос какво се случва с следствието на убийството, несъмнено от финансовия министър Владислав Горанов като " изстрел против страната и държавността ".

Стрелбата против Стаменов бе последвана и от убийството на предприемач Петър Христов, който бе убит сутринта на 8 януари пред офиса му. Засега от Министерство на вътрешните работи не разполагат със обвинени и за това нападение.

Според статистиката убийствата през м.г. са се нараснали с 20% по отношение на броя им през 2016 година От общо 95 регистрирани са разкрити 94. Разкриваемостта отбелязва растеж от 14% по отношение на 79 регистрирани и 67 разкрити покушения през 2016 година Миналата година в София са станали 27 убийства, следват Плевен – с 11, Стара Загора – с 10 и Пловдив – с 9.МВР не е съумяло да разкрие едно-единствено съзнателно ликвидиране през 2017 година Става въпрос за показното нападение на шефа на спецзвеното в Национална агенция за приходите " Фискален надзор " и някогашен служител на реда Иво Стаменов, който бе прострелян измежду бял ден на 18 декември м.г. на централната столична ул. " Дунав " и по-късно умря на 12 януари.

Колко убийства за последните 7 години се водят разкрити от Министерство на вътрешните работи вижте графиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР