Аз мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка,

...
Аз мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка,
Коментари Харесай

Радев: Дори да има военна помощ за Украйна, БСП ще остане в коалицията

" Аз мисля, че управлението на Българска социалистическа партия ще откри такава дефиниция, с която хем да не носи отговорност, в случай че се прати военна помощ на Украйна, хем да остане в обединението. "

Това съобщи през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев във връзка с поръчката на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че в случай че Министерски съвет реши да се изпратят оръжия на отбраняващата се страна, то партията й ще напусне ръководещата коалиция.

Освен това Радев разяснява, че София трябвало " повече да внимава в връзките си с Русия от други европейски страни, тъй като ме по-близо и имаме историческа диаспора в Украйна ". Всъщност страни, които са доста по-близо до Русия и имат директни сухоземни граници с нея - като прибалтийските да вземем за пример - нямат такива съображения.

Според Радев сме били и по-зависи от други страни в Европейски Съюз от съветския газ, като за образец бе дадена Испания, която взима единствено 6% от потреблението си от " Газпром ".

" България е предан член на Европейски Съюз и НАТО и е солидарна с нашите сътрудници и съдружници, само че имам възприятието, че доста хора приказват без да имат лично мнение. При други става въпрос за незнание ", съобщи Радев.

Той е един от най-гласовите критици на изпращането на оръжия за Украйна, тъй като счита, че по този начин страната ни ще стане част от войната. Отговор на въпроса за какво другите 25 страни в Европейски Съюз, които са изпратили такава помощ не са станали част от войната - Радев към момента не е дал.

И за следващ път се солидаризира с позицията на ГЕРБ, че вкарването на медиатор сред България и " Газпром " ще усили цената за газа до нас. Припомянме, че и сега медиатор има - " Газпром износ ", а в България цената се дефинира от монополист - " Булгаргаз ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР