Аз мисля, че Путин нападна, защото Западният свят е прекалено

...
Аз мисля, че Путин нападна, защото Западният свят е прекалено
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев за ФАКТИ: Опасявам се от още по-големи военни престъпления на Путин

" Аз мисля, че Путин атакува, тъй като Западният свят е прекомерно политкоректен ". Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ преводачът, журналист и книжовник - Огнян Дъскарев, във връзка незаконната съветска инвазия в суверенна Украйна.

" Бях доста прелестно сюрпризиран от самото единение на Западния свят сега - включая и Америка - който схваща каква страшна заплаха е това и че това не е нещо, което се случва всеки ден. Голяма, пълномащабна война в Европа не е имало от от Втората международна война, като се изключат и войните в Югославия. Това е доста рисково заради доста простата причина, че едната от двете воюващи страни е най-голямата нуклеарна мощ след Съединените щати. Радвам се, че Западният свят схваща това нещо и се сплоти, тъй като в тази ситуация няма различен метод ", разяснява Дъскарев.

" В Русия ситуацията е доста тежко. Чейндж бюрата са затворени, тъй като към този момент няма защо да работят. А този, който желае да тегли от влога си в твърда валута, може да тегли единствено по курса на самата рубла за деня. Тоест самите наказания удрят доста неприятно ", сподели още публицистът.

" Днес Европейски Съюз излезе с нови наказания срещу Русия. Несъмнено такива тежки наказания не са били налагани, аз най-малко след Втората международна война не си припомням такива тежки наказания. Да забележим дали ще проработят ", означи той.

" Китай и Индия наподобява, че поддържат Русия. При самото последно гласоподаване в Организация на обединените нации се въздържаха. Китайците заемат някаква полу позиция, странна позиция ", маркира Огнян Дъскарев две от дребното страни, които към момента не са жигосали съветския агресор изрично.

" Това, което ми се коства, че ще се случи е, че скоро войната по някакъв метод ще бъде позволена. Колкото и неприятна и кървава да е тя, мисля, че въпреки всичко ще бъде позволена по някакъв метод и ще спрат военните дейности. Засега няма никакъв резултат от самите договаряния. Дано това, което споделям, да не е пожелателно мислене, тъй като всеки желае тази война да спре. Аз мисля, че скоро, до към месец най-вече, ще спре войната. Путин ще желае да излезе с някаква чест и достолепие от тази война, доколкото се може да се каже, че има чест и достолепие. Смятам, че неговата цел е да вземе Донбас и да превземе и Киев, тъй като това е с голямо алегорично значение. Ако това стане, мисля, че ще спрат военните дейности ", предвижда Дъскарев.

Попитан от водещата Лили Маринкова кои страни биха били вероятни медиатори за мир сред суверенна и агресора - Руската федерация, публицистът отговори по следния метод:

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

" Китай, както и Индия, са вероятни миротворци. Особено Китай има въздействие върху Путин. Макрон би могъл да направи нещо, както и Израел. Щатите и Англия си отрязаха пътя за такива договаряния, тъй като се изрекоха доста остро към Путин. И с право, несъмнено. Мисля, че Китай, Индия, Франция, Турция и Израел ще вземат участие в една " Кръгла маса " с Русия и Украйна и ще се реализира нещо. Ще има резултат, тъй като към този момент сякаш никой няма кой знае каква полза от това, което се случва сега, а Украйна никаква. Там ситуацията е доста неприятно ".

" Тъй като войната не се развива както би желал президентът Путин, по тази причина се притеснявам да не се ожесточи и да прави още по-големи военни закононарушения ", изрази свое безпокойство той.

" Пак ще кажа, мисля, че той (б.р. президентът на Руската федерация Владимир Путин) желае да вземе Донбас, към този момент е взел Крим, да ги откъсне от Украйна и да останат единствено Западна и Южна Украйна. Относно ориста на Одеса - в тази част на Украйна не знам какво ще се случи и дали Путин ще успее да направи този кулоар, който в този момент се старае да направи - от Крим до Мариупол. Той по тази причина в този момент толкоз гневно нападна Мариупол и ситуацията там е извънредно - с цел да направи един кулоар по брега на Азовско море. Този кулоар стратегически ще бъде доста значим, тъй като ще свърже Крим с Донецк и Луганск. Предполагам, че това също е една от неговите цели и мисля, че по-късно ще спре ", предвижда още веднъж Огнян Дъскарев.

Запитан за идното посещаване в България на Лойд Остин, министър на защитата на Съединените американски щати, публицистът разяснява по този начин:

" Министърът на защитата на Съединени американски щати желае да се увери, че сме доста твърди поддръжници на НАТО ",

" Ще има нов баланс на силите ", сподели Дъскарев по отношение на бъдещите краткотрайна, след края на съветската военна експанзия в Украйна, а по-късно добави: " Мнозина приказват, че глобализацията към този момент няма да е такава, каквато беше до момента, само че аз не съм уверен, че това ще бъде по този начин ".

" Цялата политическа класа на Съединените щати, за благополучие е безусловно като едно. Не знам някой изтъкнат американски политик, който да не се опълчва на тази експанзия. Има няколко доста авторитетни публицисти, които заемат малко по-средна позиция. Но като цяло политическата класа на Съединени американски щати в този момент е напълно срещу Путин. Не си припомням републиканци и демократи да са били по този начин обединени след 11 септември ".

" Руснаците се сплотяват зад Путин. Това е самата истина и това е обикновено, тъй като Русия е доста мощно изолирана. И с право. Има и опозиция, само че болшинството е с Путин ", сподели публицистът в края на своето присъединяване във ФАКТИ .

Целия диалог сред Лили Маринкова и Огнян Дъскарев можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР