„Аз мисля, че малко прибързано беше това излизане на тези

...
„Аз мисля, че малко прибързано беше това излизане на тези
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Действията на медицинските сестри са били изключително прибързани

„ Аз мисля, че малко преждевременно беше това излизане на тези сестри на площада, тъй като те не изчакаха, действително да видят какво ще се случи в края на годината с подписването на новия рамков контракт, който, несъмнено, дава едни малко по-добри условия за медицинските експерти по здравни грижи в идната година”. Това мнение изрази в изявление за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов” по Българска национална телевизия шефът на болница „ Пирогов” проф. Асен Балтов.

Думите му са във връзка митинга на медицинските сестри от преди седмица. По думите му, дейностите на медицинските сестри са били извънредно прибързани, непремерени.

„ Може би зад тях стои нещо, което ние не знаем и ще стане ясно след време. Но, в действителност новият рамков контракт ще направи едни напълно разнообразни и към този момент наложителни разпределения на фонд работна заплата.

Повечето от огромните лечебни заведения ще доближат КТД, заложен в бранш „ Здравеопазване” и малко ще бъдат лечебните заведения, които няма да съумеят да създадат това, което е заложено”, акцентира професорът.

„ За страдание, това което ние желаеме доста добре да стане ясно на всички е, че КТД е целесъобразен, само че той е мъчно осъществим при дребни лечебни заведения, които нямат работа. Защото всеки получава своите хонорари, според от оборота, който прави неговата болница и в случай че те нямат пациенти, няма по какъв начин да получават едни огромни заплати. Да, те не са огромни, на фона на някои други хонорари, само че по отношение на нашата болница, която има голям поток от пациенти, една дребна общинска болница, която има една стотна от нашия поток от пациенти, не може да става съпоставяне въобще и да желаеме едните сестри и другите сестри да имат идентична съществена работна заплата”, сподели още проф. Асен Балтов и добави, че допустимо решение на казуса може да бъде сливането на няколко лечебни заведения, които да се обединят и да лекуват дружно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР