Аз мисля, че изборът на нов главен прокурор е по-важен

...
Аз мисля, че изборът на нов главен прокурор е по-важен
Коментари Харесай

Цитат на деня: Изборът на нов главен прокурор е по-важен от местните избори

Аз мисля, че изборът на нов основен прокурор е по-голям от локалните избори. Защото там би трябвало да бъде човек, който е с позиции в интерес на това да се отговори позитивно и да се изпълнят всички рекомендации, които европейските институции насочат към България. Той не би трябвало да оглавява съпротивата, тъй като всички тези рекомендации са загърбвани от българските политически партии, от българската правосъдна система и в частност от прокуратурата.

Това разгласи някогашният министър председател Иван Костов в ефира на Би Ти Ви в отговор на въпрос за това кое е по-важно - изборът на нов основен прокурор или локалните избори.

На въпрос за персоналния му опит с избора на основен прокурор Костов сподели, че този опит удостоверява това, което може да се случи в бъдеще. Според него проблемите в тази сфера не се дължат на хората, а на самата система. Като рядко изключение уточни Борис Велчев, който, съгласно него заради високата му просветеност не е разрешил да му се замае главата от безконтролната власт, с която прокуратурата разполага. " Не искам да приказвам с имена, значим е правилото ", уточни Костов.

Подчерта, че до момента не е имало подобен основен прокурор, който да прегърне концепцията за промяна на правосъдната власт, да я отстоява, тъй че България да получи прокуратура, която да дава отговор на европейските условия.

на въпрос за показаната от Иван Гешев идея Костов разяснява, че не е правист, само че документът го тормози, тъй като той не е това, което се чака от европейските институции. Аз съм за това мониторингът на Европейски Съюз да продължи до момента в който не се приключи промяната, уточни Костов.

Коментира, че не знае на какво съображение Гешев назовава целият преход престъпен като уточни, че той е минал под наблюдението на интернационалните финансови институции и на Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР