Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното

...
Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ще се наложи извънредното положение да бъде удължено

Аз персонално считам, че ще се наложи да удължим изключителното състояние. Сега този период изтича на 13.04., и не считам, че нещата ще приключат до тогава. Това сподели за БГНЕС ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, която също отиде, с цел да бъде тествана за ковид. Тестването се наложи, откакто късно нощес сътрудника й - народен представител от Движение за права и свободи, доктор Хасан Адемов, са оказа с позитивна проба за ковид.

Менда Стоянова седеше до доктор Адемов на едно от последните съвещания на парламентарни комисии на 19 март.

„ Това е една от аргументите, които постанова да се съберем изключително в Народното събрание, тъй като ще би трябвало да гласуваме удължаването на Закона за изключителното състояние. С какъв брой време - това ще реши Щаба ", акцентира тя.

Попитана дали са закъснели с прекосяването към ексклузивен режим на работа, Стоянова сподели, че са имали доста работа и този ход е бил верен.

„ Ние имаме да вършим работа. Смислено и вярно беше да се събираме единствено тогаваq когато има съответни аргументи, свързани с ситуацията. Въпреки че претърпяхме доста рецензии предходната седмица, дори имаше изстъпления от наши сътрудници, само че какво да се прави - популизмът и политическото говорене са в цялостен ход ", разяснява ръководителят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че идната седмица наложително би трябвало да се съберат, тъй като конституцията не разрешава отдалечено да се взимат решения.

„ Имаме три значими неща, които би трябвало да се прегледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде опция сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за понижението на цената на газа със задна дата от предходната година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за изключителното състояние ", уточни Менда Стоянова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР