"Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното

...
"Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното
Коментари Харесай

Ще се наложи удължаване на извънредното положение, съобщи Менда Стоянова

"Аз персонално считам, че ще се наложи да удължим изключителното състояние. Този период изтича на 13 април, само че не считам, че нещата ще приключат до тогава ". Това сподели ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, която също бе тествана за ковид, откакто стана ясно, че ръководителят на обществената комисия и народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов е дал позитивна проба за COVID-19.

"Това е една от аргументите, които постановат да се съберем изключително в Народното събрание, тъй като ще би трябвало да гласуваме удължаването на Закона за изключителното състояние. С какъв брой време – това ще реши щабът ", акцентира Стоянова.

Попитана дали депутатите са закъснели с прекосяването към ексклузивен режим на работа, ръководителят на бюджетната комисия отговори, че са имали доста работа и този ход е бил верен.

"Ние имаме да вършим работа. Смислено и вярно беше да се събираме единствено тогава, когато има съответни аргументи, свързани с ситуацията. Въпреки че претърпяхме доста рецензии предходната седмица, дори имаше изстъпления от наши сътрудници, само че какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в цялостен ход ", уточни Стоянова и добави, че идната седмица наложително би трябвало народните представители да се съберат, тъй като Конституцията не разрешава отдалечено да се взимат решения.

"Имаме три значими неща, които би трябвало да се прегледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде опция сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за понижението на цената на газа със задна дата от предходната година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за изключителното състояние ", означи шефката на бюджетната комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР