Аз лично ще гласувам против кандидатурите на Сотир Цацаров и

...
Аз лично ще гласувам против кандидатурите на Сотир Цацаров и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще гласувам против кандидатурата на Цацаров, не бих паднала на колене пред Радев

Аз персонално ще гласоподавам срещу кандидатурите на Сотир Цацаров и Симеон Найденов за КПКОНПИ. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание, заяви " Фокус ". Тя уточни, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще участва на чуванията за ръководител на Антикорупционната комисия и преди гласуването ще вземе решение по какъв начин да гласоподава.

На въпрос по какъв начин тя персонално би гласувала, Нинова направи ангажимента, че това е нейно персонално мнение, а не еднолично налагане на мнение в групата.

" Не се колебая в качеството на никого, моделът е сгрешен, който и да е там. Когато са го излъчили едни хора и на следващия ден могат да го сменят, в случай че той тръгне против тях ", съобщи Нинова.

" Защо не внасяме своя кандидатура? Не може да твърдиш, че не искаш депутатите да излъчват този, който би трябвало да ги ревизира, тъй като той няма да бъде справедлив и да внесеш кандидатура. Това е тежко двуличие. Допуснете теоретично, че проявим такова двуличие и внесем кандидатура. Ние сме 79, ГЕРБ и " Обединени патриоти " си внасят Сотир Цацаров, " Воля " внасят тяхната кандидатура. Къде ни остава да търсим поддръжка? Искам да сме почтени с хората ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Къде да търсим поддръжка - в Движение за права и свободи? Благодаря, само че не ", изясни още Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите съобщи, че са внесли още веднъж техния Антикорупционен закон, в който желаят ръководителя на КПКОНПИ да се назначава от президента. Тя уточни, че от партията го прави не тъй като президентът е подсилен от Българска социалистическа партия, а тъй като президентът не разпределя публични поръчки, не раздава еврофондове и е справедлива институция.

" Реагираме през днешния ден, тъй като сме дисциплинирани хора. Искахме да приключат периодите, процедурите по номинации, да се затвори през вчерашния ден в 18.00 ч. периода и да приказваме през днешния ден. Няколко кардинални неща. Още при основаването на КПКОНПИ " Българска социалистическа партия за България " бяхме срещу по кардинални съображения. Тази комисия беше основана сбъркано. Тогава ние внесохме своя различен антикорупционен закон и той беше отритнат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР