Аз лично се притеснявам, че през последните седмици г-жа Манолова

...
Аз лично се притеснявам, че през последните седмици г-жа Манолова
Коментари Харесай

Фандъкова: Не нагласям никакви обществени поръчки

Аз персонално се тормозя, че през последните седмици госпожа Манолова приказва единствено за публични поръчки и се тормози, че те се вършат в този момент. Обществените поръчки са средството и инструментът да можем да осъществяваме обектите на града. Аз различен законов метод не зная, в случай че госпожа Манолова знае различен, дано да го каже. Това съобщи в отговор на обвиняванията на нейния конкурент Мая Манолова столичният градоначалник и претендент за нов мандат Йорданка Фандъкова по отношение на информацията, че предизборно манипулира публични поръчки.

,,Очевидно госпожа Манолова не е осведомена за изискванията и периодите по оперативните стратегии, тъй като, в случай че се съобразяваме с изборите, това значи да лишим града от тази голяма опция - това са 217 милиона лв., които ние успяхме да защитим по оперативната стратегия. Има си периоди, би трябвало да се работи без значение от всевъзможни избори. И последно да я успокоя още веднъж - в действителност протоколите и приключването на тези поръчки, за които тя приказва, ще бъдат със периоди, които ще бъдат по времето на новоизбрания кмет. Така че явно тя се интересува извънредно доста, знае кой ще завоюва, знае кой би трябвало да завоюва, аз не зная, аз такава информация нямам. Така че в действителност съм обезпокоена от това, че с сходни цели може да се блокира развиването на града и да се изгубят и да се изгубят европейски средства'', изясни в допълнение Фандъкова.

,,Лобирам за софиянци за това да можем всички да дишаме по-чист въздух. Това са процедури, които отразихме още през лятото и които бяха отразени от всички медии. Това са процедурите за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи – 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 нови трамвая. Тези процедури са със предпазените средства по ОПОС в мярката за по-чист въздух. Какво по-важно от това да можем 100% да подменим рейсовете с по-екологични, да можем 100% да подменим тролейбусите, като най-екологичният превоз е електротранспорта и, несъмнено, да продължим подмяната на трамваите, като превоза, който дружно с метрото прави транспортната свързаност'', акцентира още кметът на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР