Аз лично съм привърженик на съкратеното съдебно производство, защото интересът

...
Аз лично съм привърженик на съкратеното съдебно производство, защото интересът
Коментари Харесай

Бивш правосъден министър: Защо кметът на Сотиря дава акъл как да...

Аз персонално съм последовател на съкратеното правосъдно произвеждане, тъй като ползата на страната е да има наказани лица, когато има осъществено закононарушение. Освен това има една грозна операция в обществото - да направиш признание значи да признаеш обстоятелствата, а не виновността. Тук приказваме за две радикално разнообразни неща.

Това обясни в студиото на ''Лице в лице'' по bTV юристът и някогашен правосъден министър Антон Станков.

,,При съкратеното произвеждане се редуцират първите две етапи. Тогава едно лице може да признае обстоятелствата, което му дава опция въз основата на тези обстоятелства да пледира, че не е виновен'', добави Станков.

,,Какво значи отмъщение? Тези хора, които са се възползвали от съкратеното произвеждане, наказани ли са? Осъдени са! Да, може би от време на време се изисква оптималната суровост на закона, поради което са направени четири оферти за смяна на законопроекта.

Аз съм последовател на разновидността да бъдат изключени избрани глави от Наказателния кодекс при съкратеното разследване. Но отново ще кажа, че от позиция на държавния интерес е доста значимо съкратеното произвеждане да се резервира или в противоположен случай ще има корупционен напън и едно безпределно проточване на дела'', разяснява някогашният правосъден министър.

Той насочи и рецензия към кмета на с. Сотиря, в което бе осъществено жестокото ликвидиране на 7-годишната Кристин.

,,Възмутен съм от кмета на с. Сотиря, тъй като той изиска премахването на съкратеното правосъдно разследване. Той като кмет не си е упражнил пълномощията за реда в селото и почва да дава ум по какъв начин се трансформират законите? Извинявайте! Това е огромен избирателен популизъм'', съобщи в умозаключение Станков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР