Аз лично очаквам да се стигне до някакви оставки, защото

...
Аз лично очаквам да се стигне до някакви оставки, защото
Коментари Харесай

Доц. Стоев за възможността нови партии да влязат в парламента: Проблемът е, че новите винаги се оказват като старите

Аз персонално чакам да се стигне до някакви оставки, тъй като протестиращите не желаят нищо друго. Това сподели политологът доцент Стойчо Стойчев.

"Ако се стигне до оставка на целия кабинет, има разнообразни разновидности за бъдещето. Експертно държавно управление в границите на настоящия мандат е един доста рационален вид. Така ще имаме работещ парламент, който ще може да направи законодателни промени, каквито са настояванията и на протестиращите " разяснява той пред Нова Телевизия.

Стойчев уточни, че другият вид е за длъжностен кабинет, което не се утвърждава по принцип.

Цвета Караянчева: Избори до дупка изтощават, ГЕРБ е първа в социологическите изследвания

По мотив оставката и идването на власт на друга партия, политологът разяснява:

"Всеки, който е дошъл с нов план и е намерил съответно финансиране за акция, намира място в Народното събрание. Проблемът е, че новите постоянно се оказват като старите. Това е все едно да лекуваме рак с аспирин. Виждаме, че 10 пъти не става и ще пробваме в този момент 11-ия път със същото нещо. Решението не е в промяната на една партия с друга. Не единствено систематичните характерности на българската народна власт, само че и цялото ни общество е способно на подобен вид произвеждане, на подобен вид елити ", сподели доцент Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР