Аз искам да спра презастрояването, защото живея в квартал, който

...
Аз искам да спра презастрояването, защото живея в квартал, който
Коментари Харесай

Фандъкова изпитала на гърба си презастрояването в София

" Аз желая да спра презастрояването, тъй като пребивавам в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си и с цялото си създание, неудобството от това ". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на съвещанието на Столичния общински съвет, който одобри отчета й по първата точка.

Фандъкова прикани, когато се приказва за проблемите да се не помни за популизма, тъй като съответните управнически решения изискват честност и да се изяснява на хората това, което е опция. Решаването на въпросите би трябвало да бъде самостоятелно и проблем по проблем. Трябва да се съобразяваме с това, което градът може да си разреши , изясни градоначалникът.

По думите ѝ се работи за смяната по най-хубавия метод с включването на всички жители и всички заинтригувани страни.

Тя означи, че има персонален контакт с всички инициативни комитети и работи интензивно с доста от тях . Имала среща с жителите, които живеят в Гоце Делчев и се разбрали по какъв начин да се подходи, с цел да се позволи казусът с презастрояването.

" Аз не съм човек на приказките, само че съм човек на разговора и на действието, и на реализма. Зная, че популизмът изкушава и е доста елементарно да се каже стопираме презасторявнето ", акцентира столичният кмет.
 Граждански организации упорстват презастрояването в София да спре Обновена
Граждански организации упорстват презастрояването в София да спре

Те стачкуват пред Столична община с плакати " Не на застрояването "

Ние би трябвало да кажем по какъв начин го вършим това . Затова Фандъкова моли към всички политически сили да кажат по какъв начин да стане това, тъй че жителите на София да не заплащат десетилетия наред за правосъдни решения , които да са плод на нашето преждевременно и популистко виждане по въпроса.

Работата изисква доста правни съвещания и експертни мнения , с цел да бъдем сигурни, че едно наше решение няма да бъда оспорено в съда, добави столичният кмет.

Припомняме, че малко преди началото на съвещанието на Столичния общински съвет цивилен огранизации се събраха на митинг с лозунги " Не на застрояването ".

Мая Манолова поддържа недолстващите като съобщи, че е извънредно време да се постави завършек на презастроването в столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР