Аз имам готовност, ако други не ги припознаят, да ги

...
Аз имам готовност, ако други не ги припознаят, да ги
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ще внеса текстовете в НК на омбудсмана за унизително отношение, ако друг не ги иска

„ Аз имам подготвеност, в случай че други не ги припознаят, да ги внеса„, съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на Народно събрание от ПГ на Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин.

Припомняме, че в разгара на обществоното неодобрение, провокирано от случая с обезобразената Дебора от Стара Загора, омбудсманът проф. Диана Ковачева, внесе в Народно събрание искане да вкарване в Наказателен кодекс за текстове, третиращи унизителното отношение, душевен тормоз и свирепост.

„ Това може да стане сред първо и второ четене на Наказателен кодекс, който за благополучие беше признат единствено на първо четене и това ни дава опция да създадем смислени оферти. Аз съм подготвен да внеса тези на омбудсмана “, изясни още Вигенин.

„ Смятам, че това е значимо, без значение от признатите промени в другия закон (Закона за отбрана от домашното принуждение – бел.ред)„, безапелационен беше социалистът.

Той даде образец с вчерашните диспути и свадите към приемането на ЗЗДН на две четения в границите на един пленарен ден и още веднъж зави своята позиция, че това не е дало опция за серозен разбор и обсъждане на потребността от действителни промени.

„ Смятам, че щяхме да реализираме по-добър резултат, тъй като има към момента пробойни в ЗЗДН. А по този начин толкоз преждевременно, просто да кажем, че сме създали нещо„, съобщи още той.

„ Аз предложих да прибавим и този закон да важи и за хората, които живеят в едно домакинство, даже и без да имат роднинска връзка, само че това не се прие„.

Зам.-председателят на Народното събрание даде образци, които са станали ясни по време на съвещанието на правната комисия със случаи на домашно насили в едно домакинство при лица, които не са в интимни връзки.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР